През есента често чувстваме кожата си дехидратирана, суха или, напротив,

...
През есента често чувстваме кожата си дехидратирана, суха или, напротив,
Коментари Харесай

Есенни грижи за кожата, или възстановяващи процедури след лятото

През есента постоянно усещаме кожата си обезводнена, суха или, в противен случай, по-мазна от нормалното. Появяват се пигментации и лунички, даже ловко да сме се предпазвали със слънцезащитен крем през лятото. Проблемната кожа става още по-чувствителна и се следи обостряне на някои дерматологични положения. Така че този сезон е доста подобаващ за възстановяващи процедури след по-екстремните въздействия на лятото върху нашия организъм.

Най-напред би трябвало да се стартира с елиминирането на вредите, нанесени от рисковия парещ климат на кожата. Всъщност резултатът ще е двоен - по този метод ще я подготвим за идващия сериозен интервал, какъвто е зимата. Необходимо е да се съблюдават някои съществени стъпки и правила. Стремете се почистването да е щадящо - това касае даже хора с мазна кожа. Измиващите средства е
добре да са с меко деяние, да се заобикалят артикули с груби ексфолиращи частици, които нервират кожата и ускоряват продукцията на себум. Що се отнася до ексфолиращите маски, налага се да се ползват с друга активност: при естествен и смесен вид кожа - еднократно на десетина дни, при мазна - един път седмично, а при суха - веднъж месечно.
Хидратирането също не трябва да се подценява. Особено значимо е да се прави с артикул за лице с по-плътна текстура, тъй като въздухът става по-сух и кожата се нуждае от по-надеждна преграда, която да задържа влагата в дълбочина и в същото време да резервира еластичността и хидратацията. Формулите най-често са обогатени с дейни съставки като колаген, хиалуронова киселина, Q10 или аминопептиди и са съобразени с възрастта. Подходящо е приложението на маска за спомагателна хидратация един път седмично преди лягане и преди нанасяне на хидратиращата грижа. Благодарение на огромната доза витамини, минерали и дейни съставки тя възвръща кожата бързо и обезпечава влага в дълбочина. Много потребни през есента са хидратиращите мезотерапии, с които се реализира мощна ревитализация в междинния пласт на дермата. Процедурите добре се отразяват на мощно обезводнените зони.
Есента е подобаващият сезон за пилингите. Общо взето, те са три типа: химичен, лазерен и машинален. Всеки има своите специфики. Механичният се прави с по-груби абразивни частици, които излющват горния пласт на кожата. Микродермабразиото е също тип машинален пилинг, който освежава кожата и отстранява грубия пласт, запушва порите изпод. Диамантеното може да се употребява както от по-млади, по този начин и от по-възрастни дами. Неговото деяние е чрез диамантени микронакрайници, които, въртейки се, почистват и освобождават кожата от горния й пласт.
Друг тип пилинг е химичният, който може да съдържа разнообразни типове химични киселини: плодови, трихлороцетна, на база на салицилова и други Тоест, химичният пилинг може да е всеки от изброените типове. В взаимозависимост от особеното разреждане киселината стига до разнообразни пластове на кожата и има няколко резултата. Първият е битката с акнето. При него се понижава отделяното количество мастен себум. Така акнето се редуцира, а с него и омазняването на кожата. Второто приложение на химичния пилинг е за лекуване на пигментация. Излющвайки горния пласт на кожата, кафявите петна понижават и последователно изчезват. Друго предопределение на пилинга е чисто възстановяващо. След него кожата е осезаемо по-светла, младежка, гладка, лъскава и с по-малко петна. Акнеичните пъпки изчезват, а омазняването понижава.
Лазерният пилинг нормално се употребява срещу бръчки, за белези от акне, а и като средство за изтриване на петна при остаряла кожа. Едновременно с възобновяване и регенерацията се подтиква образуването на нов колаген. Лекарят е този, който преценя кой тип пилинг е подобаващ за съответния вид и тип кожа и проблем, прецизира доктор Анелия Здравкова от Jewel Skin clinic. През последните години естетичната медицина се развива интензивно и доста процедури са в действителност щадящи и безвредни, стига да са осъществени от способен експерт.
Всяко лице е неповторимо и се подхожда самостоятелно по отношение на вида кожа, възрастта, степента в процеса на стареене, загубата на размер или натрупването на мазнини в нежелани области. При по този начин нареченото "свличане " на долния лицев силует експертите избират да слагат хиалурон в избрани точки за лифтиране, което има мигновен подмладяващ резултат. Мезоконците също са добър метод за справяне с отпуснатата кожа. Повечето процедури като слагане на ботокс, филъри, мезоконци, лазерно подмладяване и други са минимално инвазивни и възобновяване от тях става бързо.
Инжекционните и апаратните процедури (наричани още естетична медицина за напреднали), са ориентирани към забавянето на стареенето на кожата и целят по-свеж и юношески тип. С първите в или под кожата се вкарва материал, богат на хиалурон, колаген, биоревитализатори, аминопептиди, витамини и други потребни за нея субстанции. Най-често инжекционните способи включват огромно многообразие от мезотерапии, с които се хидратира, освежава и тонизира кожата. Д-р Анелия Здравкова постоянно споделя на пациентите си в Jewel Skin clinic, че това е "храна " за нашата кожа, стигаща до точното място в пластовете на дермата, които стареят с времето, и по този метод тази "храна " оказва помощ да забавим процеса на стареене и възстановим младежкия си тип.
Мезотерапиите служат за ободряване и стимулиране на кожата. Обаче когато има загуба на размер, изключително в междинната част на лицето, или се цели покачване на лицевия силует, те не са ефикасни. И тогава на помощ идват филърите, които придават размер на третираното място, и мезоконците, предизвикващи лифтинг. Новите хиалуронови филъри запълват бръчки, възвръщат размер, хидратират и подкрепят синтеза на нови колагенови молекули. Има филъри и на друга основа - поликапролактон, калциев хидроксилапатит, които водят до произвеждане на млад колаген.
Много известна инжекционна процедура е слагането на ботокс, който релаксира мимическите бръчици към очите, сред веждите, челото и други зони. Ефектът се следи приблизително 2-3 дни след интервенцията и се реализира доста натурален, пресен тип на лицето.
На собствен ред, лазерната терапия се трансформира в един от най-популярните апаратни способи за подмладяване на лицето. Технологията работи както върху повърхностните пластове на кожата, по този начин и върху активирането на колагена в по-дълбоките пластове на дермата, без да нарушава целостта на кожната завивка. Процедурата е подобаваща за хора с деен метод на живот, които нямат опция да се подложат на способ с по-дълъг оздравителен интервал. С радиочестотното подмладяване се реализира очевидно стягане, обтягане и изглаждане на кожата на лицето. Това се случва с помощта на обстоятелството, че по време на лечението се генерира висока температура в дълбоките пластове на кожата, стимулирайки синтезирането на нов колаген. Методът, по думите на доктор Здравкова, която в Jewel Skin clinic се грижи за визията на звезди като Есил Дюран, Ирен Онтева, Венета Харизанова и други, е подобаващ за стягане контура на лицето, изглаждане на фините бръчки, изключително в зоната към очите, и изцяло подмладяване на кожата.
Най-новите технологии в действителност са композиция от радиочестотни талази с най-високата безвредна мощ на работа и ултразвукови импулси, което ги прави доста ефикасни, изцяло безболезнени и безвредни. Не бива да се не помни обаче, че лекарят е този, който ще предложи инжекционен или апаратен способ, съгласуван с самостоятелните упования на пациента за успеваемост и сигурност, както и с метода му на живот.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР