През дните на протестите премиерът Бойко Борисов и кръгът около

...
През дните на протестите премиерът Бойко Борисов и кръгът около
Коментари Харесай

ГЕРБ ще има под 500 хил. гласа на изборите, прогнозира Цветанов

През дните на митингите министър председателят Бойко Борисов и кръгът към него доста ловко съумяха да разделят българското общество на две – едни, които поддържат митинга и други, които не го поддържат. Това съобщи водачът на "Републиканци за България " и някогашен втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Зарядът на хората, които стачкуваха в самото начало, са хора, които ще бъдат дейни гласоподаватели. Ако имаме висока изборна интензивност, всичко, което говорихме за опорочаване на изборния развой, може да бъде обезвредено ", сподели Цветанов пред Българска национална телевизия.

За основаването на своя партия той съобщи, че това не е изменничество. "Аз просто вземам решение да изляза и да продължа по моя си път. Оставих свободно да се вземат решение нещата, за които аз съм бил срещу. Там остана единствено и само това, което е в услуга на едноличните решения в ГЕРБ. Борисов направи партията пленник на своето оцеляване, по тази причина ГЕРБ ще има под 500 хиляди гласа на изборите ", безапелационен е водачът на новата политическа групировка.

Той предвижда, че няма да има партия, която в обстановката в страната да получи 1 милион гласа.

"Нямам безусловно никакво подозрение в "Републиканци за България ", че тя ще бъде показана в българския парламент. Въпросът е какъв брой ще бъде групата, с която ще представляваме нашите гласоподаватели и е доста значимо да се очертае един сериозен, действителен небосвод за страната ни и това ще бъде политическата реторика, която ще изповядваме в идните няколко седмици и месеци ", уточни още той.

Партията се стреми към резултат над 400-450 хиляди гласа. "За мен по-важното е, че равнището на хората, които влизат, дава по-добрата професионална опция за експертни решения на дадени политически въпроси ", добави Цветанов.

По думите му страната ни към този момент е в една интернационална изолираност и това за всички е ясно. Доказателство, съгласно политика е, че държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в границите на към 5-6 месеца е направил няколко обиколки в Югоизточна Европа, само че не е посетил страната ни, а в Гърция е бил два пъти.

"Това, което се обрисува в геополитически проект - Гърция ще играе основна роля в този геостратегически път, който би трябвало да има районът, в който се намираме, доста мощно подкрепени от Румъния. И самият факт, че помощник-държавният секретар на Съединени американски щати, отговарящ за енергетиката, Франсис Фанън сподели доста ясно, може да има неточност в превода, само че разклонението, което минава през територията на страната от "Турски поток ", е единствено и само "Турски поток " и на никое място не попада като "Балкански ", акцентира водачът на "Републиканци за България ".

Според него най-тревожното е, че "близо година - година и половина никой не даде опция да се види и да има бистрота при взимането на това решение и осъщественото на този план ". В рамките на към две години той би трябвало да се проектира, да се осъществя и да се пусне в употреба, само че тук никой не дава отговор за какво над 10 години ние към момента не можем да изградим интерконекторната връзка Гърция - България, посочи Цветанов.

По думите му геополитическият взор е обвързван с политическите решения, които се взимат в страната.

"Политиците в България през днешния ден се концентрираха единствено и само върху това дали ще разделим митинга, дали митингът ще стихне, дали ще дадем по 50 лева на българските пенсионери. Това не е решение и това не е небосвод, тъй като никой не приказва за значимите неща, които са в Европейския съюз. Това са правосъдната система, прозрачността, която би трябвало да има, Зелената договорка, тъй като България ще бъде директно наранена, в случай че ние не се подготвим с дълготрайна тактика ", счита политикът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР