През днешния ден облачността ще е променлива, след обяд по-често

...
През днешния ден облачността ще е променлива, след обяд по-често
Коментари Харесай

СТУДЕНО ВРЕМЕ: Облачно, със силен вятър. Обявиха жълт код за 15 области

През днешния ден облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна. Преди обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан, в Дунавската низина западната част на Горнотракийската равнина и и източните региони и мощен. Минималните температури ще са сред минус 5 и 0 градуса, в София - минус 4 градуса. Максималните температури ще са сред 5 и 10, в София към 5 градуса. Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще продължи постепенно да се намалява и ще е близо до междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха 6 - 9 градуса. Температура на морската вода 5 - 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над Стара планина по-често забележителна и там на обособени места ще прехвърча сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1, на 2000 метра - към минус 4 градуса.

Жълт код е разгласен в 15 области на страната поради мощния вятър. Това са областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Софийска, Пазарджишка, Пловдивска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска, Шуменска, Добричка и Варненска.

В тези области ще се усили вятърът от запад-северозапад и ще бъде със скорост 14-19 m/s, и пориви 22-24 m/s.

В събота ще има раздрана облачност, а дневните температури ще бъдат сред 2 и 6 градуса.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР