През днешния ден Григор Димитров ще открие участието си на

...
През днешния ден Григор Димитров ще открие участието си на
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Николоз Басилашвили - анализи, коефициенти и очаквания

През днешния ден Григор Димитров ще открие присъединяване си на Мастърса в Монте Карло, изправяйки се против грузинеца Николоз Басилашвили. Това ще бъде дебютен мач за българина на клей през сезона, като занапред следва да разберем доколко родният ни представител се е приспособил към настилката. Червените кортове несъмнено не са най-любимото покритие на Григор, който завоюва единствено три мача върху тях през 2021-ва, само че единствените му следващи победи пристигнаха точно в Княжеството, тъй че мотивите за оптимизъм не липсват. Българинът по традиция се показва мощно в Монако, където живее и тренира през по-голямата част от времето си, единствено че Басилашвили е характерен клейкортър и задачата пред нашето момче няма да е по никакъв начин лесна. Нека в този момент с вас пък поразсъждаваме по какъв метод хасковлията би могъл да надиграе днешния си противник.

Какво да чакаме от Николоз Басилашвили?

Басилашвили се намира под номер 20 в международната класация, играе с дясната ръка и извършва бекхенд с две ръце. Досега грузинецът може да се похвали с цели пет трофеи в своята кариера, а цели три от тях са от категорията ATP " 500 ". 30-годишният играч обаче постоянно е имал съществени проблеми със своето неизменност и през сегашния сезон е постигнал едвам 3 победи в общо 13 мача. Тази наклонност обаче постоянно може да бъде обърната в негова изгода, тъй като той е от играчите, които са извънредно подвластни от своя темп и се трансформира в доста сложен за побеждаване, когато усеща топката добре.

Бившият номер 16 е завоювал три от трофеите си на землена настилка и изрично тя пасва най-добре на неговите качества, защото му дава задоволително време да разгърне необятния си размах и в действителност да покаже какво умее от дъното на корта. Басилашвили е един от състезателите, които удрят топката най-добре и го прави еднообразно чисто от двете страни, което му разрешава да реализира висок брой завършващи удари. Грузинецът разполага с впечатляващо ускоряване на своята ракетата и може да пласира уинъри, намирайки се надалеч зад главната линия.



Поставеният под номер 15 в никакъв случай не е прекосявал откриващия кръг в Монте Карло, като също така е спечелил едвам 4 гейма в единствения си дуел против Димитров. Басилашвили е доста подвластен от моментното си положение, което е огромната му уязвимост и значително е едноизмерен играч, чийто авариен проект просто липсва от огромната картина.

Какво би трябвало да направи Григор Димитров, с цел да се опълчи сполучливо?

Вече загатнах, че грузинецът харесва замени на високо движение, в които има опция да господства с мощните си удари. Григор не трябва да позволява грешката си от мача с Рубльов, когато се подведе от противника си и влезе в излишно нападателен режим. Категорично 20-ият в света разполага с надалеч по-голяма линейна скорост при осъществяванията си, тъй че нашият съотечественик би трябвало да разчита на своята вариативност, с която да сложи противника си в неуместни позиции.

Басилашвили харесва да застане тъкмо върху главната линия, откъдето да да поема надзор над събитията, само че се усеща извънредно нерешителен, когато би трябвало да отиграва по-навътре в корта или получава топки с друга характерност. Хасковлията е задължен да употребява своя слайс, който може да сътвори съществени проблеми на съперника. По-високоранкираният състезател надалеч не е от най-търпеливите и си разрешава да поема прекомерни опасности, въпреки че постоянно няма нужната позиция да го стори и подсечените бекхенди могат да предизвикат висок брой грешки от ракетата му.

Късите топки пък постоянно са дейно оръжие на клей и Григор би трябвало да ги вкара наложително назад в арсенала си, тъй като грузинецът не се движи по никакъв начин добре по корта и също по този начин разполага с едни от най-слабите волета в ATP Тура, което го прави лесна плячка на мрежата. Родният ни представител не трябва да се колебае и да нападна при всеки комфортен късмет, имайки поради доста лимитираните качества на Николоз в отбрана. Самият Басилашвили ще има доста по-трудно задача, в случай че желае да преодолее устойчивата защита на първата ни ракета и Григор несъмнено може да поизнерви 15-тия подложен, принуждавайки го да прави голям брой спомагателни старания за спечелването на всяка една точка.



Накрая бих отбелязал сериозните проблеми на сервис от страна на двукратния първенец в Хамбург. Грузинецът е прочут с доста неувереното си подаване, което е относително елементарно за продупчване. Басилашвили позволява висок брой двойни неточности и постоянно употребява началният си удар само за да влезе в разиграването, като по този начин се отваря опция пред Димитров да поема самодейността още от ретура.

Очаквания и коефициенти:

Предстои ни да следим дуел сред двама от най-непредсказуемите тенисисти, само че въпреки всичко българинът има доста по-завършена игра и би трябвало да експлоатира оптимално слабостите в тениса на противника си, чиято убеденост сега е под нулата, до момента в който Григор неотдавна доближи до четвъртфинал в сериите " Мастърс " и не би трябвало да срещне компликации в откриващия си мач на една от своите обичани съревнования въобще.

Букмейкърите поддържат моята теза, предлагайки ставка от 1.43 за сънародника ни, до момента в който възможностите за триумф на австралиеца се котират на 2.80. Всички знаем, че тези предварителни прогнози не могат да бъдат гаранция за сходен процес на събитията, само че на нас не ни остава нищо друго, с изключение на да стискаме палци този път упованията да се осъществен и Димитров да си обезпечи място в идващия кръг на шампионата в Монте Карло. Вие пък още веднъж ще можете да наблюдавате дуела на нормалните линкове в нашия уебсайт - Tennis.bg.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР