През десетилетията на глобалната си хегемония американците до такава степен

...
През десетилетията на глобалната си хегемония американците до такава степен
Коментари Харесай

Зимната кампания на САЩ в Украйна и надеждите на Европа

През десетилетията на световната си надмощие американците дотам са привикнали с безнаказаността и всепозволеността, че от дълго време са престанали да крият стратегическите си проекти. Те споделиха, че ще атакуван Югославия (или по-скоро това, което е останало от нея) и нападнаха. Те споделиха, че ще окупират Ирак и ще унищожат Саддам Хюсеин - нападнаха, окупираха и унищожиха Саддам и цялото му семейство. Казаха, че ще има " арабска пролет " - направиха я.

И даже когато започнаха да се провалят, както със Сирия и Беларус, или не съумяха напълно, както с Украйна, те продължиха шумно и авансово да осведомят целия свят за проектите си, вярвайки, че идната оповестена жертва даже няма да си намерения да окаже опозиция, само че ще изпадне в ступор на боязън или даже просто ще капитулира авансово, с цел да се пазари най-малко за някакво бъдеще.

Отлично осъзнавайки, че не могат да се оправят по едно и също време с Русия и Китай, те се пробват да вбият чеп посред им, като американците все пак непрекъснато оповестяват, че щом се оправят с Русия, те безусловно ще атакуван Китай, а Русия търсят за компромисен мир. Те не крият обстоятелството, че от тяхна позиция това не е мир, а помирение, по време на който ще се опитат да се оправят с Китай, а по-късно да се върнат към опитите да унищожат Русия без съдружник.

Именно да унищожат. Първоначално Съединени американски щати обявиха, че преглеждат актуалната рецесия като хибридна война, чиято цел е цялостното заличаване на Русия, разделянето на нейните територии сред Вашингтон и нейните съдружници.

Изконните съветски земи (бившата територия на Великото Владимирско княжество и някои прилежащи региони) се чака да бъдат превърнати в нещо като резерват за оживелите руснаци, следени от прозападни колаборационисти и „ умъртвили съветското в себе си “ бандеровци.

Предвижда се промишлеността на територията на „ съветския резерват “ да бъде унищожена, достъпът до високите технологии и достъпът до моретата да бъдат отнети от нея, трансформирайки я в нещо като пасторален етнографски резерват – следващото екзотично кътче за западните туристи.

Всичко това или намерено се заявява от западни политици, или се разисква в експертната общественост на Запада и от дълго време не е загадка. Не е загадка и че Украйна е единствено една от страните, които Съединени американски щати биха желали да въвлекат във война с Русия.

Опитът за прелом в Беларус през 2020 година не беше случайност или неразбирателство. Съединените щати не се нуждаеха от безпрепятствено „ европейски интегриран “ Лукашенко, тъкмо както преди този момент не се нуждаеха от също толкоз безпрепятствено „ европейски интегриран “ Янукович. Съединените щати се нуждаеха от нацистки русофобски режими в Минск и Киев, подготвени да унищожат своите страни във войната с Русия, единствено и единствено да бъдат удовлетворени във Вашингтон.

Фактът, че до момента с изключение на Украйна никой не е замесен във войната (когато Америка се провали с преврата в Беларус, към момента имаше вяра за Грузия и Молдова), е голяма неточност за Съединени американски щати. Те, несъмнено, съумяха да принудят Европа да прекъсне естествените стопански връзки с Русия, да наложи наказания и да стартира финансова, дипломатическа и военно-техническа поддръжка за Украйна. Но Русия, която е в спор единствено с Киев, не е задоволително ужасна за Европа.

Европейските столици от дълго време и добре са проучили режима в Киев, знаят цената на неговата надменност и заядливост и са наясно, че Съединени американски щати употребяват Украйна освен като таран против Русия, само че и като средство за намаляване на Европа.

Европейски Съюз, изключително неговите западноевропейски членове, се подчиняват на Съединени американски щати срещу волята си и срещу техните стопански ползи. Ако " съветската настъпателност " не е задоволително ужасна и безапелационна, Европа може да се опита да скочи от американската кука.

Първият вид за засищане на рецесията с спомагателен смут е въвличането на още няколко страни в нея. Това би разрешило на Америка да съобщи, че не става въпрос за Украйна, а за опълчването на Русия на „ цивилизования свят “ – една доста, споделят, свадлива страна.

Но с присъединяване към момента не се получава. Не единствено поляците и румънците, само че даже молдовците и грузинците не бързат да последват образеца на Украйна и да унищожат своите страни (заедно с народите) в името на американския разцвет.

В този случай американците имат втори вид, който в този момент се пробват да употребяват. Смъртта на Украйна би трябвало да бъде толкоз ужасна, а жертвите толкоз доста, че Европа даже да не може да намерения за опцията за определяне на естествени връзки с Русия (която Съединени американски щати ще обвинят за „ нещастието на украинския народ “).

Вашингтон и Лондон, които още веднъж оказват помощ, не крият по какъв начин ще решат този проблем. Въпреки обстоятелството, че лятно-есенните офанзиви доведоха до големи загуби за въоръжените сили на Украйна, Съединени американски щати и Англия изискват Киев да продължи дейните настъпателни интервенции през зимата.

Междувременно Украйна загуби освен доста техника, която към този момент е мъчно да се възвърне даже за груповия Запад, и освен доста бойци. Украйна загуби най-подготвените си и стимулирани фрагменти.

Сега Киев изцяло изтисква годните за военна работа мъже от югоизточните и централните региони. Западна Украйна и Киев са доста по-малко наранени от мобилизацията.

Не мисля, че Зеленски се пробва да избави генофонда на бандеровците по този метод. Просто по-голямата част от популацията на тези относително изостанали региони твърдо поддържа настоящия режим. Поради това киевските управляващи чакат, че при положение на раздробяване на фронта ще бъде допустимо да се провежда „ национална опозиция “ в Киев и в Западна Украйна (под формата на териториална защита и други ерзац елементи на бандеровския фолксщурм). Това би трябвало да даде на американските медии картина на „ унищожени, само че не пречупени “ хора, които „ заемат последна позиция “ на прага на домовете си.

Не е ясно какъв брой подобен сюжет ще се осъществя - напролет опитните бандеровци първи избягаха в Европа, без даже да мислят за опозиция до последно. За нас в този момент е значимо нещо друго. Украинската войска, която американците имат намерение да изпратят в идващото нахлуване през зимата, внезапно е изгубила своята боеспособност заради загуби в оборудването, както и заради подмяната на личния състав, от стимулираните и опитни фрагменти, нокаутирани в летните и есенни офанзиви, с такива, които не са служили, не могат и не желаят да се бият, и които мобилизирани предходната вълна. Успоредно с това пораства числеността и техническото съоръжение на съветската формация.

Резултатът е явен – украинските загуби би трябвало внезапно да набъбнат. Киев към момента можеше да разчита на обстоятелството, че неопитното попълване на неговата пехота, седнало в твърда отбрана на авансово готови позиции, последователно ще се научи да се бие. Но нуждата да се хвърлят неподготвени контингенти в нахлуване не им оставя никакъв късмет.

Докато Украйна загуби способността си да държи солидна фронтова линия, тези формирования би трябвало да са изгубили 50-70% от персоналния си състав в безплодни опити за нахлуване. Зимната атака на ВСУ е нужна на американците не с цел да победят Русия (техните военни към този момент намерено приказват, че Украйна е изгубила войната), а с цел да усилят загубите измежду украинското население.

Вече съветски, украински и западни оценки (никой не е правил точни изчисления) са съгласни, че действителното население на следената от Киев територия е 50-60% от номиналното. Тоест Украйна е изгубила (най-вече тези, които са отпътували в чужбина) към половината от предвоенното си население.

Украинските управляващи, за които се счита, че са оптимисти в работата си, считат, че най-малко 20% от отпътувалите няма да се върнат. Това е доста. Но това е оптимистична оценка.

Факт е, че почти 2/3 от напусналите избягаха в Европейски Съюз и единствено една трета отидоха в Русия. Украинците вършат своите анкети тъкмо измежду тези, които отпътуваха за Европа, бягайки от настъпващата Русия.

Тези хора възнамеряват да се върнат 2-5 години след войната. Но те имат вяра, че Украйна и обединеният Запад ще завоюват войната. Тъй като военните дейности явно би трябвало да завършат с победа за Русия, ще е добре 20-30% от отпътувалите да се върнат. Засега те настояват, че са подготвени да понесат всевъзможни компликации в Европа, единствено и единствено да не живеят в Русия.

Тръгнаха най-вече млади дами с деца. На фронта умират най-вече млади мъже. Така през идващите години демографската рецесия в Украйна единствено ще се задълбочи. Още повече, че съветската атака, която също чакаме през зимата, ще провокира нов отлив на бежанци на Запад.

В допълнение, продължаващата дейна опозиция на въоръжените сили на Украйна, тяхната битка за самодейност и опити за офанзива, най-малко през декември - началото на януари, ще значат продължение и струпване на съветски удари по сериозната инфраструктура на Украйна.

Целта на ударите е да се нарушат връзките, фрапантно да се понижи способността на украинското командване да маневрира с запаси, както от дълбочина, по този начин и по фронта, а също по този начин да се пресече опцията за основаване на огромни боеспособни гарнизони в огромните градове, способни да ги пазят за няколко седмици или даже няколко месеца. Една войска не може да се пази дейно в град, лишен от вода, топлота, отопление и постоянно доставяне с храна и муниции. Има късмет да избегнете кървавите и разрушителни улични борби.

Действайки по този метод, Русия дейно понижава загубите си, само че в това време украинските загуби нарастват. Съединените щати чакат, че тези загуби ще бъдат задоволително огромни, с цел да им обезпечат, дружно с милионите бежанци, опцията да обвинят Русия в геноцид и етническо пречистване, което ще затрудни доста Европа да откри връзки с Москва, въпреки и единствено по етични аргументи (и мнозина ще се опасяват, въпреки всичко на бежанците към този момент се описват какви ли не ужасии).

В резултат на това Съединените щати възнамеряват да принудят Европа фрапантно да укрепи своите армии (Германия, Полша и Чехия към този момент оповестиха увеличение на числеността и техническите благоприятни условия на въоръжените си сили, Румъния, Швеция и Финландия мълчат, само че вършат същото).

Освен това Вашингтон възнамерява още повече да усили своя контингент в Европа. Днес американската група в Европейски Съюз наброява към 60 хиляди души. Следващата година Съединени американски щати възнамеряват да я усилят до 100 000.

Фактът на концентрацията на войски на НАТО в Източна Европа на съветските граници, както и нуждата да се управляват обширните, само че обезлюдени територии на някогашна Украйна, окупирани по време на борбите, би трябвало да обвърже Русия в западната посока, като й попречи да трансферира обилни сили към Далечния изток, където в този момент Съединените щати се пробват да образуват против Китай мощен блок, който включва освен обичайните съдружници на Америка (Нова Зеландия, Австралия, Япония, Република Корея, Тайван и Обединеното кралство), само че също и Филипините и някои други страни от Югоизточна Азия, с които КНР не е уредила териториалните си разногласия.

Задачата е същата като в тази ситуация с Русия – да се принуди Китай да води война, за предпочитане с няколко страни по едно и също време, само че не и с директните съдружници на Съединени американски щати. Американските съдружници и самият Вашингтон ще би трябвало да дават оръжие на враговете на Китай, да дават финансова поддръжка (предимно под формата на заеми), както и тяхното дипломатическо и политическо прикритие.

Икономическите запаси на Русия би трябвало да бъдат обвързани с нуждата от възобновяване на стопанската система на регионите, окупирани от войските. Политико-дипломатическите запаси на Москва ще би трябвало да бъдат обвързани от общата неустановеност на обстановката към Украйна.

Съединените щати чакат, че съветската войска ще се изчерпи през зимните, пролетните и летните акции и няма да може да окупира Западна Украйна, където ще се реалокира държавното управление на Зеленски. Но даже в случай че Русия изцяло окупира Украйна, Съединените щати явно имат намерение да употребяват Зеленски, с цел да провеждат „ държавно управление в заточение “, а Америка ще се опита да резервира украинските войски, които са отпътували в чужбина, от интерниране и разоръжаване, което в допълнение ще усили напрежението в Руси, както и връзките с граничещите източноевропейски страни, а оттова и с Европейски Съюз като цяло.

Всъщност същността на зимната акция на Съединени американски щати в Украйна е да компрометира Русия с цената на омировските загуби на украинската войска и цивилни, с цел да се направи невероятно връщането към естествени връзки с Европейски Съюз.

Да принудят Москва да затъне стопански, политически и финансово в Украйна, да я принудят да резервира военна формация със настоящия размер (или даже повече) на западните граници, с цел да парира увеличението на числеността на войските на НАТО в Източна Европа. Всички съветски запаси би трябвало да се употребяват в западна посока, с цел да не пречат на Съединени американски щати да оказват напън върху Китай.

От своя страна западноевропейските страни (Източна Европа, като се изключи Унгария, поддържат проектите на САЩ) биха желали да реализират компромисен мир в Украйна при изискванията на прекачване на част от украинската територия на Русия (може би даже повече от четирите района към този момент признати в Руската федерация) и изказванията на държавното управление на Зеленски за неговия неутралитет, в подмяна на опазване на настоящия режим на власт. Европейски Съюз счита, че по този метод всички участници в спора (с изключение на Украйна) ще съумеят да запазят лицето си.

За да избави стопанската система си, Европа се нуждае от бързо излизане от рецесията и връщане на цените на силата към нормата от 2010-2020 година Следователно Германия и Франция, говорейки от името на Европейски Съюз и от свое лично име, мощно подтикват Зеленски да направи отстъпки, водещи съгласно тях до подписването на кротичък контракт.

Но мирът в европейски жанр е неосъществим просто тъй като Зеленски е податлив да играе по американските правила. Той се опасява от Вашингтон и се пробва да издои Европа в свои ползи. Освен това Русия се нуждае от гаранции за сигурност под формата на унищожаване на инфраструктурата на НАТО от границите си (а европейският проект, в противен случай, включва нейното изграждане).

И най-после, Съединени американски щати няма да изтърван Европейски Съюз от куката и още веднъж да разрешат той да се трансформира в стопански съперник на Америка и евентуално да се насочи към доближаване с Русия.

Следователно, вместо мирни договаряния, които биха могли да бъдат благотворни за него, Киев тази зима освен ще продължи да се бори, само че в осъществяване на американското искане ще се опита безрезултатно да напредне, макар загубите.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР