През деня застудяването и валежите ще продължат, като значителни количества

...
През деня застудяването и валежите ще продължат, като значителни количества
Коментари Харесай

Студът Е Нищо! Сега Плющи Дъжд, Но Всеки Момент Ще Обърне! Утре Ще Се Събудим Заринати

През деня захлаждането и преваляванията ще продължат, като обилни количества дъжд ще има в крайните югоизточни региони. С понижението на температурите още преди обяд дъждът във високите полета на Западна България и Предбалкана ще минава в сняг, а по-късно денем и на повече места в Северна България. След обяд преваляванията от запад ще стартират да стопират.

Сутрешните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, към 14 ч. ще са сред 1° и 6°, малко по-високи ще са в югоизточните региони. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Фокус дежурният синоптик Георги Цеков.

Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и в края на деня към този момент ще е близо до междинното за декември.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд, по-интензивни в часовете към и преди обяд. Ще духа слаб до сдържан северен вятър и с него температурите ще се намаляват, към 14 ч. ще са 5-6° в северните до 9-10° в южните региони. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е облачно с превалявания от сняг, преди обяд в по-ниските елементи – от дъжд. По високопланинските проходи ще има условия за навявания. По-късно след обяд от запад преваляванията ще стопират. Ще духа до сдържан северен, по най-високите елементи – към момента западен вятър. Към 14ч. на височина 1200 метра температурата ще е към 1°, на 2000 метра – към минус 4°, ще се намаляват.

През идващите дни от север ще продължи да прониква леден въздух, температурите ще се намалят още и в сряда минималните ще са сред минус 7° и минус 2°, а оптималните - сред минус 1° и 4°. Облачността ще се задържи най-вече забележителна. На места ще превали сняг, в понеделник в югоизточните региони - и дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в понеделник в източните - сдържан и краткотрайно мощен, в Североизточна България ще има условия за навявания. В сряда слаб сняг ще превали на обособени места в Източна България, а над западната половина от страната ще има по-значителни разкъсвани и понижения на облачността.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР