През деня ВВС на Украйна са нанесли 22 удара по

...
През деня ВВС на Украйна са нанесли 22 удара по
Коментари Харесай

ВВС на Украйна са нанесли 22 удара по врага

През деня Военновъздушни сили на Украйна са нанесли 22 удара по врага.  Това се споделя в отчета на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа на 20 декември, оповестен във " Facebook " и представен от " Укринформ ".

Русия организира настъпателни интервенции в посоките Бахмут и Авдиевка, пробва се да усъвършенства тактическата си позиция в посоките на Купянск и Лиман. По останалите посоки съперникът отбранява авансово заети рубежи, концентрира напъните за въздържане на дейностите на подразделенията на Силите за защита на Украйна и в това време продължава да обстрелва позициите на украинските войски и цивилни обекти по линията на прикосновение.

През деня противникъ т е нанесъл 10 въздушни удара, 4 ракетни удара по цивилен обекти в Андриевка, Вовчанск, Соледар и към 20 удара с Реактивна система за залпов огън (РСЗО) по гражданска инфраструктура в Херсон.
 Русия е поразила петролни и газови уреди край Харков
Русия е поразила петролни и газови уреди край Харков

На мястото е избухнал огромен пожар

Във волинското и полиското направление ситуацията не се е трансформирала значително, не са открити признаци за образуване на настъпателни групи на съперника. В граничните с Украйна региони не престават да бъдат ситуирани обособени подразделения на въоръжените сили на Република Беларус и Руската федерация.

В Сиверско и Слобожанско направление врагът нанесе минометни и артилерийски удари по позициите на украинските войски в регионите на 27 обитаеми места, в това число Карповичи, Тимоновичи, Костобобрив, Черниговска област; Киндративка, Водолахи, Запсилия, Издецке, Сумска област; Хуриев, Алисивка, Красне, Зелена, Вовчанск, Зибине, Волохивка, Варваровка, Землянка, Дворична в Харковска област. Руските окупатори са употребявали военен дрон в регионите на Попивка, Черниговска област, и Зибине, Харковска област.

В посоките на Купянск и Лиман врагът обстреля с танкове и артилерия 15 обитаеми места, по-специално Хряникивка, Кисливка, Котляровка, Крохмално, Берестово в Харковска област; Макеевка, Площанка, Невске, Червонопопивка, Диброва в Луганска област. Руската авиация е нанесла удари в региона на обитаемоте места Новоселивско и Площанка.
 17 удара нанесли украинските Военновъздушни сили за денонощие
17 удара нанесли украинските Военновъздушни сили за денонощие

Русия нанесе 11 удара и нанесоха вреди на гражданската инфраструктура, като раниха и цивилни

В посоките на Бахмут и Авдиевка съперникът продължава да води настъпателни дейности, обстрелвайки с танкове и артилерия позициите на украинските войски в регионите на 24 обитаеми места, в това число Андриевка, Билохоривка, Луганска област; Спирне, Соледар, Бахмут, Ступочки, Водяне, Невелске, Маринка и Новомихайловка, Донецка област. Вражеската авиация нападна регионите Андриевка, Билохоривка, Спирне, Северно, Ню Йорк, Камянка, Авдиевка, Невелско.

В новопавловско направление съперникът обстрелва с танкове, минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия позициите на украинските войски в региона на обитаемоте места Въгледар, Пречистовка, Золота Нива и Велика Новосилка в Донецка област.

В Запорожко и Херсонско направление съперникът продължава да обстрелва украинските войски и гражданската инфраструктура на обитаемоте места по десния бряг на река Днепър. Противникът е обстрелвал с танкове и артилерия 35 обитаеми места, в частност Времивка в Донецка област; Зелений Хай, Дорожнянка, Зализничне, Вербове, Билохиря в Запорожка област; Берислав, Токаривка, Антонивка, Берегове, Херсонска област. Руснаците нанасят въздушни удари по регионите на Времивка, Мали Щербаки, Новоандриевка и Олхивске.

Противникът продължава да понася загуби. Потвърдено е, че на 18 декември украинските войски са нанесли удари по силите и техниката на съперника във краткотрайно окупираната територия на Запорожка област. Противникът загуби над 130 ранени бойци, до 10 единици въоръжение и военна техника от разнообразни типове са унищожени.

Противникът продължава да употребява мрежата от цивилни здравни заведения във краткотрайно окупираната територия за лекуване на ранени съветски окупатори и наемници от частни военни компании.
 Пет ракетни удара нанесли съветските войски в Украйна за денонощие
Пет ракетни удара нанесли съветските войски в Украйна за денонощие

Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна

През денонощието Военновъздушни сили на Украйна нанесоха 10 удара по живия състав, въоръжението и бойната техника на съперника и 12 удара по позициите на зенитно-ракетните системи на съперника.

Ракетно-артилерийските елементи на въоръжените сили на Украйна поразиха склад с муниции на съперника, три командни пункта и осем групи живи сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР