През деня Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължиха опитите си

...
През деня Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължиха опитите си
Коментари Харесай

Руското МО съобщи за опити на въоръжените сили на Украйна да продължат настъплението в три направления

През деня Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължиха опитите си за нахлуване в Донецко, Краснолиманско и Южнодонецко направление. Това сподели формалният представител на Министерството на защитата на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, оповестяват съветски медии.

„ През деня Въоръжените сили на Украйна продължиха опитите за настъпателни дейности в Южно-Донецко, Краснолиманско и Донецко направление “, сподели още Игор Конашенков.

„ В донецкото направление отбраняващите се подразделения на 7-а, 9-а и 132-ра мотострелкови бригади от 1-ви и 2-ри армейски корпуси на Южната група войски, с помощта на ловко проведената система на огъня в композиция с инженерни заграждения, сполучливо отразиха седем офанзиви от щурмови отряди на 53-та механизирана, 59-та мотострелкова и 81-ва аеромобилна бригади на Въоръжените сили на Украйна в регионите на обитаемоте места Белогоровка, Зайцево, Первомайское и Водяное на Донецката национална република “, съобщи още Игор Конашенков.

„ В южно-донецкото направление съперникът продължи да прави опити за пробив на защитата на съветските войски с бронирана и друга тежка техника. В регионите на обитаемоте места Работино и Успеновка, Запорожка област, въоръжените сили на Украйна нападнаха позициите на 71-ви мотострелкови полк от 42-ра мотострелкова дивизия от 58-а войска на ЮВО и 810-а бригада морска пехота на Черноморски флот. Личният състав, показал въздържаност, непримиримост и храброст, сполучливо отби всички офанзиви на превъзхождащите сили на съперника “, разяснява Игор Конашенков.

Според Конашенков вследствие на това са били унищожени до 180 противников военнослужещи, 5 противников танка, в това число 3 немски Leopard и 2 френски колесни танка AMX, 17 бойни машини на пехотата, 2 бойни бронирани машини, американска артилерийска система M777, както и са унищожени противовъздушна бойна машина ракетен комплекс " Стрела-10 ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР