През деня в събота ще преобладава разкъсана облачност, която до

...
През деня в събота ще преобладава разкъсана облачност, която до
Коментари Харесай

Слънчева и топла събота

През деня в събота ще доминира раздрана облачност, която до вечерта над югозападни и южни региони ще се вплътнява и ще завали слаб дъжд. Максималните температури едва ще се намалят и ще бъдат сред 18-22°С.

Ще продължи да духа сдържан, а северно от планините - и до мощен южен вятър.

Времето в София:

През деня ще доминира раздрана, само че висока облачност, която до вечерта ще се усилва. Максималните температури ще се намалят и ще са сред 20-22°С.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме завишавания на ФПЧ над Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Ямбол, В.Търново, София, Русе, Видин и Монтана. Очакваните стойности на ФПЧ2.5 и ФПЧ10 – ще са сред 60-80 мкг/м3.

Времето по Черноморието:

През деня ще доминира променлива облачност, само че превалявания не се чакат. Максималните температури на въздуха ще са 18-20°С. Вълнението на морето ще е към 1-2 бала.

Времето в планините:

През деня ще е с раздрана висока облачност. Следобед тя последователно ще се усилва и до вечерта ще стартират слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от югозапад. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 10°.

Времето на Балканите:

През идващите 48 часа синоптичната конюнктура на Балканите ще се дефинира от бездънен средиземноморски циклон, позициониран над Йонийско море. По-значителни превалявания, съпроводени от гръмотевици, чакаме по Адриатическото крайбрежие и над Гърция. Над Динарските планини преваляванията ще са и от сняг. Очакваме и снежни стихии над тези региони.

Над източната половина от полуострова облачността ще е най-вече висока и превалявания не се чакат. 

Източник:

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР