През деня в неделя ще преобладава облачно време. Около обяд

...
През деня в неделя ще преобладава облачно време. Около обяд
Коментари Харесай

Облачно, с валежи от дъжд и сняг по планините

През деня в неделя ще доминира облачно време. Около обяд ще стартират и слаби превалявания от дъжд над западна и северозападна България, а по-късно, денем, преваляванията ще обзет централна и Източна България. Подобряване на времето чакаме късно след обяд - над Западна България.

През деня ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Температурите ще се покачат и ще са сред 15 и 17°С.

 

Времето в София

През нощта против неделя ще доминира раздрана облачност. През деня ще се задържи най-вече облачно със слаби превалявания от дъжд. Подобряване на времето чакаме късно след обяд. Минималните температури ще бъдат сред плюс 3°С и 4°С. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Дневните температури ще се покачат до 15-18°С.

 

Времето по планините

По-значителна облачност се чака над планините от Западна и Централна България. Очакват се и превалявания от дъжд, а над 1800 метра - и от сняг. Над планинските региони от Източна България ще се задържи раздрана. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1100-1200метра надморска височина ще са сред 7-6°С, на 2000 метра – към минус 1°.

Времето по Черноморието:

Очакваме раздрана висока облачност, а заран и с условия за намелена видимост. През деня ще се задържи най-вече слънчево и относително топло. Временни нараствания на облачността се чакат след обяд. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Дневните температури ще са сред 10-12°С.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишение на равнищата на фини прахови частици в утринните часове, над по-големите градове. Стойностите ще са сред 70-90мкг/м3 при норма към 50 мкг/м3.

Пътна информация:
Не се чакат проблеми...

Времето на Балканите

През идващите 48 часа синоптичната конюнктура над Балканският полуостров ще се дефинира от размит леден атмосферен фронт. Очакваме променлива облачност, а над крайните западни и централни региони и от обилни превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици.

Прогноза Имре Дузмат, Meteo Balkans
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР