През деня от запад на изток на много места в

...
През деня от запад на изток на много места в
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 30 ноември

През деня от запад на изток на доста места в България ще превалява дъжд. По-значителни ще са преваляванията в Предбалкана. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен вятър от запад-северозапад и с него температурите доста ще се намалят. Привечер преваляванията ще стопират, само че тук-там в Западна България за малко дъждът ще се примесва със сняг. Минималните температури ще са най-вече сред 1° и 5°, по-високи в югоизточните региони от страната. Максималните температури ще са сред 8° и 13°. 
По Черноморието ще доминира облачно време и след обяд ще превалява дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен вятър от север-северозапад и с него температурите ще се намалят. Максималните температури ще са сред 11° и 15°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.
В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде най-вече облачно, прохладно и превалявания от сняг. Под към 1200 метра преваляванията ще са от дъжд. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър и с него температурите ще се намалят. Максимална температура на височина 1200 метра – към 4°, на 2000 метра – към минус 2°.
В неделя облачността ще е променлива, намаляваща тук-там до незначителна. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°, а оптималните – сред 4° и 9°. В понеделник ще се усили вятърът от юг-югозапад и дневните температурите едва ще се покачат, само че утринните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°. Облачността от запад ще се усилва и вплътнява, само че към момента ще е без превалявания. Във вторник ще доминира облачно време. От северозапад с сдържан и краткотрайно мощен вятър ще нахлува леден въздух. Ще има превалявания от дъжд, само че до вечерта с понижението на температурите в Северна България и по високите полета дъждът ще минава в сняг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР