През декември-януари се планира да започне масова ваксинация срещу коронавируса

...
През декември-януари се планира да започне масова ваксинация срещу коронавируса
Коментари Харесай

Масова ваксинация срещу COVID-19 започва в Москва до два месеца

През декември-януари се възнамерява да стартира всеобща имунизация против ковид в съветската столицата, което ще бъде " окончателната победа над пандемията ", съобщи кметът на Москва Сергей Собянин, представен от съветската организация Интерфакс.

" През ноември Москва възнамерява да получи първите по-големи партиди ваксина против ковид. През декември-януари ще стартираме всеобщо имунизиране на популацията. И това ще бъде окончателната победа над пандемията ", написа кметът в своя блог в понеделник, обяснявайки че прекрасно схваща голямата отмалялост на московчани от това, с което би трябвало да се сблъскат през 2020 година

" Но да се подценява заплахата и също така да се преструваме, че тя не съществува, не е алтернатива. Днес повече от всеки път е належащо да бъдем оптимално открити и почтени. Само трезвата оценка на обстановката ще разреши да се откри вярното решение ", сподели Собянин. Той означи, че „ в последна сметка не вършим избор сред положително и неприятно “.

" Всички решения са неприятни. Трябва да изберем по-малката от двете несгоди. Но в случай че през днешния ден не се направи нищо, на следващия ден ще би трябвало да се вземат по-строги, порадикални и по-неприятни ограничения ", предизвести кметът.

" В Москва успяхме да намерим най-благоприятен метод, продължавайки по който можем да защитим уязвимите групи от популацията и да поддържаме задоволително рутинна здравна помощ, а въпреки това, можем да предотвратим тотално блокиране, което ще аргументи непоправими вреди на стопанската система и приходите на хората. Взаимното доверие и взаимните старания на всички поданици на града са главното изискване за триумф ", акцентира кметът на Москва. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР