През декември може да има избран нов председател на Комисията

...
През декември може да има избран нов председател на Комисията
Коментари Харесай

Борис Ячев: През декември може да има нов председател на КПКОНПИ

През декември може да има определен нов ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ). Това разкри депутатът от НФСБ и ръководител на Комисията за спор на ползи Борис Ячев.

Той сподели, че на 20 ноември изтича срокът, до който може да се създадат оферти за поста. Мястото беше овакантено откакто Пламен Георгиев първо излезе в 6-месечен отпуск поради абсурда с терасата на жилището, в което живее, а по-късно бе пратен консул във Валенсия. Междувременно депутатите одобриха нови правила за избор на началник на КПКОНПИ.

Ето по какъв начин ще се избира ръководител на КПКОНПИ

"Професионалният профил на ръководителя на комисията се дефинира от закона. Трябва да е правист със стаж най-малко 10 година, публично допустима фигура, да не е в спор на ползи, да има предпочитание и сила да се заеме с тази сложна работа ", изясни пред България он еър Борис Ячев.

Посочи още, че се чака номинираните да създадат идея по какъв начин биха работели, в случай че някой от тях е избра за ръководител. На този декор КПКОНПИ продължава да работи чудесно, сподели Ячев. По думите му свършената работа е впечатляваща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР