През декември миналата година цените на стоките и услугите са

...
През декември миналата година цените на стоките и услугите са
Коментари Харесай

Международните полети са поскъпнали с близо 30% за месец

През декември предходната година цените на стоките и услугите са се повишили с 0.7%, демонстрират данните на Националния статистически институт. Според тях от началото на 2019 година повишаването е 3.1%, а по отношение на декември 2018 година - 3.8%.

Най-голям принос за регистрирано през декември има нарастването на разноските за развлечения и просвета, които нарастват със 7.5%. В превоза повишаването е с 1.1%, а в хранителни артикули и безалкохолни питиета - с 0.8%. Най-голямо е понижението при разноските за облекло и обувки - с 1.1%, както и при разнородни артикули и услуги - с 0.5%. В образованието няма смяна за месец.

Най-много през месеца нарастват доматите - с 9.9%. Следват свинското месо - със 7.9%, и краставиците - със 7.3%. През декември максимален спад в цените се отбелязва при цитрусовите и южни плодове - с 9.6%, кафето - с 1.8%, и газирани питиета - с 1.5%.

При нехранителните артикули по-видимо е покачването на цените при интернационалните полети - с 28.9%, пакетните услуги за отмора и туристически пътувания в страната - с 15.7%, и книгите - с 5.8%. През обсъждания месец е записано понижение на цените за електронни игри - с 4.3%, мобилните телефони - с 3.9%, и козметичните артикули - с 2.4 на 100.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР