През декември 2021 г. стана ясно, че в България ще

...
През декември 2021 г. стана ясно, че в България ще
Коментари Харесай

Dongfeng вече се продава у нас, китайският гигант е представен от четири модела

През декември 2021 година стана ясно, че в България ще стъпи втори китайски производител, откакто към този момент няколко година Great Wall е на българския пазар. Става въпрос за един от най-големите автомобилни концерни в Поднебесната империя, Dongfeng Motor Corporation, един от огромната четворка китайски производители, освен това държавен.

„ Авто Юнион ” АД подписа контракта за продажба и техническо обслужване, като това ще става посредством дъщерната „ Чайна Мотор Къмпани “ АД.

Това е предисторията. Реалността споделя, че продажбите на Dongfeng са в ход у нас от към месец, а през вчерашния ден имах опцията персонално да се срещна (и да карам един) с четирите модела, които се продават. Това става по време на Дните на китайската просвета и технологии, които се организират през вчерашния ден и през днешния ден в Институт Конфуций в София. Ако има искащи, адресът е бул. Ал. Стамболийски 82, на място се записвате за тест драйв и избирате какво да карате. Ще може да видите и цялостната гама на Haval.
 Dongfeng IX5
За мен по-интересна бе гамата на Dongfeng, защото за пръв път виждам техни модели, до момента в който тези на Haval са познати у нас.

Голямо преимущество на вносителя е сериозния брой коли на склад от моделите 580 и IX5. Всички са с еднообразно задвижване и приблизително равнище на съоръжение (но в IX5, както към този момент описах, приказваме за кожен салон, панорамен покрив, навигация, видеорекордер и др.). Задължително ще отбележа и обстоятелството, че моделите се оферират със 7-годишна гаранция или 150 000 км. ще се поддържа и избрана наличност авточасти на склад. Вносителят е решил да има коли на склад, а не да се специфицират съответни модификации, тъй като доставката ще отнеме доста време. Иначе тук приказваме за китайски коли, а не за модификации за европейския пазар, като единствено моторите са сертифицирани съгласно европейските стандарти за нездравословните излъчвания.
 Dongfeng IX5
На родния пазар „ Донго ”, както вносителят е кръстил своите артикули, се показва с купе-кросоувъра IX5, 7-местният Glory 580, електрическия Е3 и лекотоворния К01Н.

За всеки от моделите и цените му може да прочетете повече на новия авто уебсайт CarMarket.bg
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР