През декември 2013г. Мусала Софт отвори вратите на своя офис

...
През декември 2013г. Мусала Софт отвори вратите на своя офис
Коментари Харесай

Мусала Софт в Бургас - върхове на морското равнище

През декември 2013г. Мусала Софт отвори вратите на своя офис в Бургас. Защо градът е един от „ домовете “ на компанията, какво следва в навечерието на 7-мия рожден ден и къде е офиса на Мусала Софт през днешния ден, ще опишат Белчо Ботев, InfrastructureOperations инженер и Гергана Пецанова, софтуерен инженер – и двамата част от бургаския екип.
Какво е Бургас за всеки един от вас?
Белчо: Аз съм роден в Бургас. Градът за мен е всичко - морето, приятелите, деца, семейство и скъпо успокоение. Разстоянията са дребни и в никакъв случай не губиш време за напредване до работа, магазин, детски градини, учебни заведения и обичаните места – централната част на града и Морската градина.
Гергана: Бургас е моята сбъдната фантазия. Типично по женски едно лято се влюбих в града, в морето, плажа, Морската градина – което е същинско райско кътче. Родена съм и израснала в Мездра, по-късно продължих образованието си в Технически университет – София. Студентските години и началото на кариерата ми са напълно в столицата. Започнах работа в Мусала Софт съвсем преди 11 години и се реалокирах в града незабавно, щом отворихме офис в Бургас.
Как минава един работен ден в Бургас през тази (не)нормална 2020?
Белчо: В детската стая вкъщи 12 Не сме затворили офиса ни, в противен случай – приспособен е по отношение на новите условия и е прелестен кей за работно многообразие. Нямаме опция да се събираме както до момента и да вървим на обяд до плажа, който е безусловно на няколко крачки, или да пийнем бира в някое капанче в петък, само че пък използваме всяка благоприятни условия за барбекю през уикенда навън. Сплотени сме и не стопираме да организираме нещо дружно, въпреки с нараснало внимание и в друг темп.
Гергана: Работният ми ден минава в „ моят дом е моята цитадела “. Работното пространство го разделям с котарак, лабрадор и шалте за йога. Харесва ми, че и от офиса, и от у дома съумявам от време на време да отскоча в обедната отмора до плажа. Професионално успокоение ми дава и фактът, че с сътрудниците не стопираме да се поддържаме, съветваме, обменяме опит, въпреки и в последно време повече онлайн. Адаптираме се в новата обстановка и на всички ни липсват по-честите срещи „ онлайн “.
Разкажете своята професионална история в бургаския офис на Мусала Софт.
Белчо: В Мусала Софт започнах като инженер по инфраструктура с устременост мрежи и мрежови връзки. Разширявайки наличието си в градове и страни, компанията сътвори екип, който да структурира информационното обезпечаване, належащо за високата успеваемост и работливост на всеки. Разработихме и VING - особено мусаленско решение за конферентни и видео диалози. Така още преди пандемията имахме инфраструктура да работим дейно дружно и с клиентите по света си, макар физическо разполагане на екипа в разнообразни точки на България и Северна Македония. В офиса в Бургас съвсем всеки сътрудник е част от екип, чиито звена се намират в разнообразни градове, страни: Generali - България, Commerzbank - Германия, IBM – Съединени американски щати, Edоardo Miroglio textile - Италия. От тук работим в огромни Cloud планове, създаваме решения във финансовия бранш и обезпечаване, реализираме изцяло препроектиране, поддръжка и комплицирана миграция на ИТ системи. В момента аз съм част от план за IBM, обвързван с поддържането на инфраструктурата за един от вътрешните отдели на ИКТ колоса.
 Мусала Софт с нов офис Мусала Софт с нов офис
В изпратено до медиите прессоъбщение от Мусала Софт осведомят, че чиновниците на компанията ще работят напълно от у дома. Ето какво се...
Гергана: Oще преди 6 години, когато се реалокирах в Бургас, работата с далечен екип разви хоризонта ми и ми сподели доста разнообразни гледни точки. Имам дълготраен опит в работа с екипи от разнообразни географии и настоящо в „ Work form anywhere “ смяната е единствено в мястото на моя офис. Като експерт по бази данни имам богат опит в планове за Национална агенция за приходите - системата за възстановяване успеваемостта на контролната активност за повишение на събираемостта на данъчни и осигурителни отговорности и поддръжка на системата за ръководство на приходите. Включването ми в план за една от огромните банки в Европа – Comerzbank - даде подтик на дейното ми развиване в посока автоматизирано тестване. Сега плавам във водите на мобилните приложения – разработка и тестване. Все по този начин от Бургас 12
Какви са опциите за развиване в Бургас?
Белчо: За мен Бургас е най-хубавият град – море, инфpacтpyĸтypa, ĸyлтypа, занимания – идеално място за живеене. Професионално, в ИТ сферата, има какво да се желае – не са още доста и хората и компаниите като нас, само че всички ние способстваме за развиването. Има основа - ППМГ " Акад. Никола Обрешков " Бургас е типичен мощна гимназия. От 2018 в Бургас имаме първата Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в България, а Мусала Софт е измежду компаниите-членове на учебното настоятелство. Партньори сме и с Бургаски свободен университет и с Университет " Проф. доктор Асен Златаров " - институциите, които „ създават “ ИТ фрагменти в града. Аз самият се включвам в местни ИТ събития, имам вяра че е значимо всеки да е деен и резултатите се виждат – Бургас напредва и става обичан град и за професионална реализация.
Гергана: Тук има доста събития, доста неща, които се случват, аз съм си влюбена в Бургас. Въпреки че ИТ общността не е толкоз огромна колкото в София, за мен това не е проблем, тъй като аз постоянно съм била част от географски дистрибутирани екипи. Сега, когато Мусала с изключение на физическите си офиси „ откри “ и офис „ отвред “, а и огромната част от клиентите ни станаха доста по-гъвкави в условията си за местоположението на екипите, на процедура всеки може да работи отвред за Мусала. Е, Бургас си има плюса и на офис до плажа, въпреки всичко 12 Ще е супер да увеличим бургаската група - ИТ хора от Бургас и района, Join Musala Soft from #anywhere!
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР