През декември 2012 г. Кристиано Роналдо направи феноменален спринт в

...
През декември 2012 г. Кристиано Роналдо направи феноменален спринт в
Коментари Харесай

Роналдо има повече деца, отколкото голове в Ла Лига

През декември 2012 година Кристиано Роналдо направи свръхестествен спринт в дербито на Мадрид сред „ Реал “ и „ Атлетико “ (2:0). Тогава след контраофанзива португалецът пробяга 96 метра за 10 секунди. За съпоставяне международният връх на Юсейн Болт на 100 метра е 9,58 секунди.

Преди седмица, пет години по-късно, в различен мач сред „ Реал “ и „ Атлетико “, Роналдо се опита да догони дълъг извеждащ пас на Лука Модрич. И когато всички чакаха Кристиано просто да стигне топката на спринт и да излезе самичък против стража на „ дюшекчиите “, той бе надбяган от 32-годишният десен бек Хуанфран. В следствие стана ясно, че португалецът е тичал с 32,8 км/ч, до момента в който бранителят развил 33,8 км/ч. Момент, който изцяло въплъщава сезона на звездата в Ла Лига този сезон.

Първенството в Испания стартира преди 4 месеца. Време, в което Роналдо се снабди с повече деца, в сравнение с с голове. Лятото Кристиано стана татко на близнаци от сурогатна майка, а преди две седмици приятелката му Джорджина го подари и с щерка. Така 32-годишният футболист се снабди с три деца за малко време, до момента в който против головата му сметка в испанското състезание цифрата е… две.

Възрастта си споделя думата

На 32-годишна възраст Роналдо няма остарялата си експлозивност. Трябва обаче да си кажем, че португалецът се преоткри и към този момент не е крило, а умел голмайстор, който разчита повече на своя усет и ловкост, в сравнение с бързината си.

„ Реал “ даже удължи контракта му до 2021 година, откакто Роналдо донесе златен дубъл през предишния сезон – купата в Испания и трофеят в Шампионската лига. През сегашния обаче всичко се промени и нищо чудно двете страни да премислят общите си проекти.

Роналдо има два гола в девет мача в испанския шампионат. Това е и най-слабият старт за него, откогато дойде в Мадрид през 2009 година

Португалецът вкара едвам в четвъртия си мач и то след 55 опита с удари в очертанията, което му донесе и 1,8% успеваемост. Аномалията придобива любопитни измерения като погледнем статистиката му в Шампионската лига. Този сезон Роналдо има 8 гола в 5 мача. Към момента португалецът е и голмайстор в най-комерсиалния клубен шампионат, само че да се върнем към испанското състезание. В момента „ Реал “ изостава от водача „ Барселона “.

Подкрепа

Една от версиите за слабата форма на Роналдо е… съотборниците му. Мнозина в Испания имат вяра, че има играчи, които не дават отговор на равнището на „ Реал “. Дори Кристиано загатна нещо сходно след загубата с 1:3 от „ Тотнъм “ при започване на ноември в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

„ Пепе, Хамес Родригес и Алваро Мората ни правеха по-силни, само че в този момент те са в други тимове “, сподели Роналдо.

Партньорът му в офанзива Карим Бензема също играе едва. Французинът също има едвам два гола в девет мача. Бензема не може да блесне даже, когато Кристиано не е във форма. Той даже не съумява да способства за отбелязването на голове от други играчи.

Гарет Бейл пък непрекъснато е контузен.

През предишния сезон Роналдо вкара 37 гола в Ла Лига, като най-често му асистираха Марсело и Дани Карвахал. През актуалната акция бразилецът не е на познатата висота, само че при ремито с „ Атлетико “ след негови центрирания не бяха отсъдени две дузпи за „ Реал “. Карвахал пък се контузи незабавно откакто Роналдо изтърпя наказване при започване на сезона. Така двамата са се засекли на терена в едвам четири срещи от изиграните общо 13. Всички тези неща оказват въздействие върху представянето на Роналдо. А няма да е пресилено, в случай че кажем, че през последните две години като цяло португалецът носи съотборниците си на тил.

В Шампионската лига точно КР7 вкара значимите попадения в елиминационните етапи на шампионата. На четвъртфиналите наниза пет гола на „ Байерн “ при успехите с 2:1 и 4:2. На полуфинала против „ Атлетико “ португалецът заби три гола и прати „ Реал “ на край с общ резултат в двата мача 4:2. В дуела за трофея Кристиано още веднъж бе над всички и вкара два пъти за триумфа с 4:1 над „ Ювентус “.

Година по-рано ситуацията не бе по-различно. Отстраняване в елиминациите на „ Рома “, „ Волфсбург “, „ Манчестър Сити “ и триумф над „ Атлетико “ на край с 5:3 след дузпи. В тези срещи Роналдо вкара общо шест гола.

В Примера 32-годишната звезда означи за двете акции общо 60 гола и подаде за други 16.

Теория

Карло Анчелоти, някогашен треньор на „ Реал “, има своя доктрина.

„ За да играе Роналдо добре, би трябвало и съотборниците му да се показват на равнище – сподели италианецът през 2015 година, когато към момента бе отпред на „ Кралския клуб “. – Кристиано към този момент е характерен номер 9, което го прави подвластен от своите съотборници и от ситуациите, които те му основават “.

Но тези два гола в девет мача не значат, че един нападател е безплоден. Тук може да спекулираме и с психическите фактори. Постоянните съпоставения с Лионел Меси и фактът, че аржентинецът има към този момент 12 гола в шампионата, също въздействат.

Дузпи

Липсата на отсъдена дузпа в интерес на „ Реал “ от началото на сезона до снощния мач с „ Малага “ не е по никакъв начин дребен фактор. Особено, когато се вижда, че реферите подминават стропроцентови обстановки, каквито имаше против „ Атлетико “.

Но Кристиано е изпадал към този момент в такава обстановка. Той беше вкарал едвам два гола от 36 опита на Евро 2016 преди да прониже Уелс на полуфиналите при триумфа с 2:0. В следствие Португалия завоюва шампионата.

През предишния сезон Кристиано още веднъж стартира едва сезона, като не вкара в четири следващи мача. След това заби хеттрик на „ Алавес “, след това и на „ Атлетико “.

Ситуацията към Роналдо в действителност закупи притеснителни измерения. И до момента в който попадението против „ Малага “ може да е причина за скорошното му завръщане измежду голмайсторите в Ла Лига, то що се отнася до купата в Испания, за нея като, че ли към този момент е късно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР