През август във Варна ще се състои първото пилотно издание

...
През август във Варна ще се състои първото пилотно издание
Коментари Харесай

Цонко Цонев мести каварненския рокфест във Варна

През август във Варна ще се състои първото пилотно издание на фестивала " Варна мега рок ", в което ще вземат участие осем групи и реализатори. Звездите на събитието ще са музикантите от финландската симфоник – метъл група " Nightwish ". Това оповестиха през днешния ден на взаимна пресконференця уредникът на фестивала Цонко Цонев и кметът на Варна Иван Портних. Цонев е някогашен кмет на Каварна.

На 18 август пред публиката ще свирят БТР и легендата Глен Хюз. Сет листата на концерта ще включва типичен части на популярната рок група от 70 години на предишния век " Deep Purple ". Същата вечер на сцената ще излязат още българските " Крос файър " и " Кикимора ".

Втората вечер на фестивала ще включва осъществявания на групите " Бендида " и " Конкурент ". Преговорите с останалите задгранични участници в събитието към момента не са завършили, заяви Цонка Цонев. Те ще бъдат оповестени по-късно.

Според Цонев концертът на " Nightwish " във Варна ще бъде единственият от турнето на групата в Източна Европа. Преди това те ще свирят пред публиката си в Чешката република.

Концертите, включени в двете фестивални вечери ще стартират към 17.30 ч. и ще не престават до 23 ч..

Община Варна ще окаже цялостно подпомагане за организацията на концертите, само че няма да финансира провеждането им със лични средства, сподели Иван Портних. Според него група като " Nightwish " би трябвало да притегли в разгара на туристическия сезон аудитория и от прилежащи страни.

Фестивалът ще бъде проведен в региона на Морска гара на 18 и 19 август. От на следващия ден в продажба ще бъдат пуснати сред 15 и 18 хиляди билета, които ще се продават в пакет за двата дни. Цената в първите две седмици ще бъде 70 лв., след което ще бъде нараснала до 90 лв., а след 18 ти юли пакетите ще костват към този момент 120 лв..

В продължение на 10 години след 2006 година Цонев органзираше известния " Каварна рок фест ", чието начало сложи като кмет на града. Негови уредници бяха община Каварна и промоутърската компания " Лауд консертс ". Фестът събираше фенове от цяла България и прилежащите страни, с цел да чуят онлайн някои от най-известните хард рок, хеви метъл, траш и дет метъл групи. След като кмет на Каварна стана Нина Ставрева (БСП) фестивалът претърпя единствено още едно издание през лятото на 2016 година

Още при встъпването си в служба през късната есен на 2015 година тя разгласи, че " поради наложителни икономии " в новогодишният концерт на градския площад няма да вземат участие авансово оповестените посетители - норвежката хеви метъл звезда Йорн Ланде и групата " Кикимора " на Николо Коцев, който от години работи с най-известните имена на международната рок сцена. Тогава пред локални медии в Добрич Ставрева посочи, че в новия вид на новогодишната забава ще има " фолклорна стратегия с присъединяване на клуб " Мераклии ", " който съществува от 9 години и доста добре се приема ", танцов състав " Бизоне ", локални певчески групи на възрастните хора, обичайната заря и " Дунавско хоро ".

В края на май м. година Ставрева заяви, че за път от 2006 година, няма да се състои и " Каварна рок фест ". Тогава тя изясни, че общината няма ресурсите да провежда толкоз огромно музикално събитие със лични старания и може да се включи само като сътрудник на промоутъра, който вероятно реши да продължи историята на фестивала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР