През август отворената мрежа за развитие на дигиталния бизнес в

...
През август отворената мрежа за развитие на дигиталния бизнес в
Коментари Харесай

Изкуството и дигиталните технологии се срещат във Варна през август

През август отворената мрежа за развиване на цифровия бизнес в България EDIT и Гугъл потеглят на национално турне в огромните градове на страната, където ще срещнат цифрови и типичен бизнесмени и взаимно ще обогатят познания и опит.

Лятната самодейност започва със събитието EDITogether - “Дигиталните технологии срещат изкуството ” на 18 август във Варна. През целия ден в морската столица ще има уъркшопи за цифрови актьори и бизнесмени, ексцентрична конференция на брега на морето, посетители като носителя на софтуерен „ Оскар “ Владимир Койлазов, лектори от Гугъл, интерактивни артистични съоръжения и празненство на плажа.

Конференцията е част от иницативата “Варна - Европейска младежка столица 2017 “ и ще събере бизнесмени, цифрови стартъпи и актьори от цялата страна. Събитието има дневна и вечерна стратегия, завършваща с интерактивно празненство на плажа. Сред участниците с изключение на създателят на Chaos Group Койлазов ще бъдат маркетинг шефът за Централна и Източна Европа на Гугъл Олга Калиновска, както и шеф политики за района на софтуерния водач - Марта Послад.

Основен медиен сътрудник на самодейността е Нетинфо.

Дневната стратегия във Варна включва четири работилници по тематики като основаването на културен артикул посредством технологии, бизнес с цифрова анимация, интелектуалната благосъстоятелност и авторското право, културен мениджмънт на фестивали. Уъркшопите ще се проведат в Innovator Creative Spaces – най-новото варненско споделено работно пространство с лабораторен комплекс. Лектори там ще бъдат Полина Герасимова от студио “Полиформа ”, Веселина Сариева, създател на Open Arts Foundation, аниматорът Димитър Петров от студио “Змей ”, което основава първия български анимационен фолклорен сериал “Златната ябълка “, и специалистът от Гугъл Марчин Олендер.
EDITogether - “Дигиталните технологии срещат изкуството ” ще сложи началото на огромна обиколка из страната. Амбициозната цел, която си слага екипът на EDIT, е с партньорството на Гугъл да помогне за изравняването на скоростите, с които се движи цифровата стопанска система в другите градове на страната.

Маршрутът на EDIT on the ROAD стартира във Варна и продължава в Бургас на 20 август, Стара Загора и Пловдив на 16 и 17 септември, Габрово на 7 октомври, Враца на 21 октомври, Велико Търново и Русе – надлежно на 4 и 5 ноемрви. Там EDIT ще срещне локалните цифрови разработчици с представители на обичайния бизнес и администрацията.

Паралелно с турнето, екипът на EDIT прави изследване на цифровия започващ, дребен и междинен бизнес в България. На 29 ноември в София заключителната конференция от турнето, която ще показа резултатите от първото дълбочинно изследване на локалните цифрови общности и опциите за разгръщане на българския цифров бизнес на интернационално равнище, разпознати по време на EDIT on the ROAD.

Повече за събитието, може да видите тук.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР