През август клиентите на заведения за хранене във Великобритания се

...
През август клиентите на заведения за хранене във Великобритания се
Коментари Харесай

Как британците си спасяват бизнеса: ядеш за 20 паунда, плащаш 10

През август клиентите на заведения за хранене във Англия се любуват на ястията на половин цена. Това е допустимо с помощта на държавната акция "Яж на открито, с цел да окажеш помощ ". Нейната цел: да се окаже поддръжка на заведенията, които оферират закуска, обяд и вечеря на място, оповестява Дойче Веле.

Отстъпката за клиентите е лимитирана до 10 паунда на човек на едно хранене. За програмата са планувани общо 500 милиона паунда. Само сред 2 и 4 август над 10,5 милиона души са се възползвали от опцията да хапнат в ресторант на половин цена.

Като цяло ресторантьорите дават висока оценка на програмана "Яж на открито, с цел да окажеш помощ ". Някои от тях приказват за скок в оборота с близо 200% спрямо предходния месец. Служителите и притежателите на заведения постоянно споделят, че новите ограничения им дават малко повече убеденост.

Ограниченията, въведени поради пандемията, нанесоха сериозен удар на гастрономията. Йън Смит, който е основен готвач в ресторант в елитния квартал Челси в Лондон, също прави оценка позитивно програмата, въведена от английския финансов министър Риши Сунак, само че предизвестява, че тя има своите ограничавания.

Въпреки хубавото време и летните ваканции на децата, "Яж на открито, с цел да окажеш помощ " не се оказва потребна за всички. Пол Дуран управлява кафене, което нормално е цялостно със чиновници от прилежащите офиси, както и туристи. Въпреки че сега предлага менюта на половин цена, той съвсем няма клиенти.

Собственичката на ресторант в Лондон Роуз Тъки не утвърждава късия период, в който важи помощната стратегия. "Това е маратон за оцеляване. Хубаво е, само че тази стратегия, важаща единствено през август, няма да промени обстановката. " Една от позитивните страни на самодейността е, че от ден на ден младежи вземат решение да дадат късмет на нейния ресторант, признава тя. Но все пак приходите ѝ са със 70% по-ниски, в сравнение с преди корона-кризата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР