През август Канбера блокира два оператора от употребата на 5G,

...
През август Канбера блокира два оператора от употребата на 5G,
Коментари Харесай

Нова Зеландия забрани на телеком да купи 5G оборудване на Huawei

През август Канбера блокира два оператора от използването на 5G, заради аргументи, свързани с националната сигурност.

© Aly Song [ "10 минути единствено за теб "] Още по тематиката
Nokia трансформира управническия си състав, с цел да се концентрира върху 5G технологията

Финландската компания възнамерява да сплоти бизнесите си с мобилни и закрепени мрежи
25 ное 2018
Китай е надалеч от упоритостите си да стане водач в областта на изкуствения разсъдък

Компаниите не могат да разработят нужните технологии и да обезпечат рентабилност на вложителите
19 ное 2018
Опасно покрай съвършен

Huawei Mate 20 Pro е може би най-хубавият телефон на пазара през днешния ден
2 ное 2018
Huawei показа новата серия смарт телефони Mate 20

Компанията още веднъж залага на мобилната снимка и изкуствен интелект и влиза в конкуренция със самата себе си
16 окт 2018 Нова Зеландия не разреши на един от най-големите телеком оператори в страната да употребява 5G оборудването на Huawei заради съображения за национална сигурност. Това решение на страната демонстрира възходящото ѝ безпокойствие от възможни връзки на компанията с китайското държавно управление, оповестява Financial Times.

За най-големия производител на телеком съоръжение новините са много неприятни, само че в действителност това не се случва за пръв път в историята му. На Huawei към този момент ѝ е било неразрешено да доставя с сходен вид съоръжение Австралия и Съединени американски щати отново поради сходни съображения.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Рискове

Разузнавателните служби на страната не разрешиха на телеком оператора Spark да употребява 5G технологията на Huawei, тъй като това би довело до " обилни опасности за националната сигурност ", оповестиха от компанията в сряда. " Според генералния шеф на компанията предлагането Spark да употребява 5G съоръжение за плануваната 5G мрежа ще увеличи рисковете за страната ", споделя се в известието.

От Spark споделиха, че са разочаровани от взетото решение и че към момента не са разгледали по-детайлно причините за него. Компанията обаче добави, че е безапелационна, че това няма да забави плануваното за юли 2020 година пускане на 5G мрежата.

Съединени американски щати ускоряват натиска върху сътрудниците си от алианса за разузнаване Five Eyes - група, която включва Австралия, Нова Зеландия, Канада и Англия, с цел да не разрешат на Huawei и ZTE да продават съоръжение за 5G мрежи.

През август Канбера не разреши на два оператора използването на 5G още веднъж заради аргументи, свързани с националната сигурност. Англия предизвести телекомуникационните оператори по-рано този месец да сортират деликатно доставчиците си за оорудване за 5G мрежи.Предполага се, че коментарът е ориентиран към Huawei.

По-внимателни

От китайската компания обявиха, че са наясно с решението и мнението на Spark. " Както GCBS (разузнавателните служби в Нова Зеландия) означи, това е развой, който продължава. Ще работим интензивно по всевъзможни подозрения, както и с цел да намерим метод да продължим възхода си ", сподели представител на Huawei.

Според настоящите закони в Нова Зеландия Spark може да работи по едно и също време с Huawei и с разследващите служби, с цел да отстрани всеки риск за националната сигурност. Финалното решение за използването на 5G съоръжение от Huawei ще бъде взето от министъра на правораздаването на Нова Зеландия.

Според анализатори ограниченията против Huawei и ZTE са част от зараждащата се софтуерна война сред Запада и Китай, в която демократичните страни ще би трябвало да внимават при подбирането на снабдители за съоръжение, с цел да си подсигуряват, че няма заплаха за националната сигурност.

" Решението на Нова Зеландия е от огромно значение и е знак, че организацията Five Eyes поддържа този метод на мислене ", споделя Фъргъс Хенсън, специалист по киберсигурност в Австралийския институт за стратегическа политика.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР