През август 2023 г. се появиха непотвърдени съобщения, че китайска

...
През август 2023 г. се появиха непотвърдени съобщения, че китайска
Коментари Харесай

Тежък инцидент с китайска атомна подводница

През август 2023 година се появиха непотвърдени известия, че китайска нуклеарна подводница е претърпяла тежък случай при директно прекосяване през Тайванския пролив. Китайското Министерство на защитата резервира безмълвие, само че международните медии означиха необикновеното неявяване на министъра на защитата Ли Шанфу, който не се е появявал обществено повече от две седмици.
Необяснимото изгубване на министъра на защитата демонстрира, че назряват разтърсвания във висшите редици на ръководещата комунистическа партия в Китай. Не е известно има ли връзка сред случая с подводницата и следствието против министъра на защитата, както твърди Ройтерс.
Съобщенията за акцидент с нуклеарна подводница вид 093 клас " Шанг ", една от най-мощните подводни лодки във флота на Китай, започнаха на 21 август. Някои медии допускат, че целият екипаж от 100 души на борда е умрял.  
Китай разполага с шест атомни подводници от клас " Шанг ". Съобщенията за злополуката на подводницата се появиха дни откакто Пекин стартира огромни военни учения към Тайван на фона на напрежението сред Китай, Тайван и Съединени американски щати.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР