През август 2018 г. стопанската конюнктура в страната се оценява

...
През август 2018 г. стопанската конюнктура в страната се оценява
Коментари Харесай

НСИ: Стопанската конюнктура през август е неблагоприятна

През август 2018 година стопанската обстановка в страната се прави оценка като неподходяща, заяви Националният статистически институт (НСИ), представен от БГНЕС.

Общият индикатор на бизнес климата понижава с 2,9 пункта по отношение на равнището си от юли, като намаляване на индикатора е записано във всички следени браншове - индустрия, строителство, търговия на дребно и услуги.

Съставният индикатор „ бизнес климат в индустрията “ се намалява с 1,9 пункта, което се дължи на влошените упования на промишлените бизнесмени за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца.

Анкетата записва усъвършенстване на осигуреността на производството с поръчки, само че това не е съпроводено с нараснали упования за индустриалната интензивност през идващите три месеца.

Несигурната икономическа среда и дефицитът на работна мощ остават главните спънки за развиването на бизнеса, посочени надлежно от 37,7% и 33,7% от предприятията. По отношение на продажните цени в индустрията мениджърите предвиждат опазване на тяхното ниво през идващите три месеца.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР