През август 1912 г. 4-годишният Боби Дънбар изчезва, докато семейството

...
През август 1912 г. 4-годишният Боби Дънбар изчезва, докато семейството
Коментари Харесай

На кого е това момче? Изчезването на Боби Дънбар

През август 1912 година 4-годишният Боби Дънбар изчезва, до момента в който фамилията му отива на лов на риба до близкото езеро Суейзи, Луизиана.

Следва 8 месеца търсене в целия щат, интервенцията наподобява завършва, когато полицията открива строителен занаятчия на име Уилям Кантуел Уолтърс, който пътува с момче, което дава отговор на описанието на дребния Боби. Момчето, упорства Уолтърс, е извънбрачното дете на брат му и се споделя Чарлз „ Брус “ Андерсън, а майка му Джулия Андерсън, която е работила за фамилията, го е оставила на неговите грижи, до момента в който си търси работа. Въпреки че други хора в града удостоверяват историята, Андерсън е задържан и детето е отведено, с цел да бъде „ събрано още веднъж “ със фамилията си.

Вестниците по това време дават разнообразни сведения за събирането.

„ Момчето незабавно разпозна майка си. „ Майко “, извика то, когато протегна ръце към нея. Майката също го прегърна и по-късно припадна “, написа един вестник. А различен под заглавие „ Г-жа Дънбар не е сигурна, че момчето е нейно “ споделя, че детето е плакало, когато се е събудило и е видяло семейство Дънбар, а майката е „ отстъпила, въздъхвайки “ и е споделила: „ Не знам. Не съм напълно сигурна “. Вестниците също спорят дали Боби е споделил „ ето го брат ми Алонсо “, когато е видял брат си, или просто се е намръщил.

Един отбелязва, че момчето е разпознато „ по белези по тялото му “ и Дънбар „ се надяват, че средата на дома им ще разсъни някои мемоари в съзнанието му, с които те ще бъдат още по-сигурни “.

Въпреки всичките съмнения момчето е признато за Боби, без значение дали е Боби Дънбар или Брус Андерсън. Междувременно Уолтърс е наказан на пожизнен затвор за похищение (присъдата му е анулирана след две години).

 Julia Anderson and Bruce Anderson

Джулия Андерсън и нейният наследник Брус Андерсън, който е отгледан като Боби Дънбар

Не след дълго обаче се появява самата Джулия Андерсън, потвърждавайки – както Уолтърс и други в града – че момчето в действителност е нейният наследник, Брус Андерсън. В резултат на тези изказвания й е разрешено да огледа дребния, само че в деня на огледа не е сигурна дали той в действителност е Брус. На идващия ден обаче тя се появява още веднъж, този път несъмнено, че това е нейният наследник. Въпреки това, защото не може да си разреши да заведе фамилията на съд, тя е принудена да си тръгне и да се върне вкъщи.

„ Баба ми описа историята за първи път по време на посещаване, когато бях в 5 клас, 6 години след гибелта на дядо “, написа години по-късно внучката на Боби Дънбар Маргарет Дънбар Кътрайт в книга за изгубването.

„ Няма значение, че всичко имаше благополучен край и се беше случило от дълго време, историята ме уплаши. “

Както споделя фамилията, Боби е бил похитен за малко, само че по-късно е върнат. Един ден обаче тя попада на отрязъци от вестници, защитавани от фамилията, за отвличането и последвалото връщане на дете и разногласието за това чие е то. Семейството, в това число сина на Боби Дънбар Боб Дънбар младши, се съгласява на ДНК тест, с който се съпоставя генома на Боб младши с този на сина на Алонсо.

Когато резултатите от теста се връщат, те удостоверяват, че няма съвпадане: Алонсо и Брус не са родственици. Когато бил на 4 години, Брус Андерсън бил отведен и настанен при семейство Дънбар, където го отгледали, вярвайки, че е техен наследник. Съдбата на Боби Дънбар, който изчезва през август 1912 година, остава незнайна, макар че мнозина спекулират, че той се е удавил в езерото, което посещават със фамилията му.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР