През април за четвърти път се проведе Facility Management Forum,

...
През април за четвърти път се проведе Facility Management Forum,
Коментари Харесай

Каква е ролята на софтуерните решения във Фасилити мениджмънта?


През април за четвърти път се организира Facility Management Forum, който в наличието на експерти прегледа трендовете във фасилити мениджмънт бранша и сполучливите практики за развиване на потребителското задоволство. По време на форума бяха показани опциите и развиването на актуалния фасилити мениджмънт – трендове за възстановяване качеството на живот. Експертите в региона показаха тематики в региона на ръководството на процеси и положителни практики като обърнаха внимание и на пазара на услугите в бранша и каква е неговата посока на развиване. Те дискутираха и предстоящите нововъведения при дигитализирането на постройките и до каква степен фирмите са подготвени да посрещнат измененията.

Сред специалистите, които взеха присъединяване бяха Анастас Шопов – управител бизнес развиване на ERP.BG и Александър Цветанов – шеф на консултантската компания Смарт Бизнес Софт, която се занимава с внедряване на огромни софтуерни решения за ръководство на бизнеса. Те приказваха на тематика „ Каква е ролята на софтуерните решения във Фасилити мениджмънта “ и показаха трендовете и водещите решения в региона. Специалистите се концентрираха върху ERP системите, които са основния детайл от всяка съвременна корпоративна инфраструктура.

„ Системите за ръководство на бизнеса към този момент се трансформират в цялостни екосистеми за приложения от външни разработчици и тази наклонност продължава да пораства през 2018 година. Това ще разшири доста функционалностите на бизнес софтуера и ще предефинира напълно бранша, преминавайки от обособени решения от клас ERP, CRM или BI към отворени платформи за външни приложения, които работят на модулен принцип и могат във всеки миг да прибавят или отстранен разнородни функции”, сподели още Анастас Шопов – управител бизнес развиване в ERP.BG

Александър Цветанов показа един от най-големите планове на неговата консултантска компания, осъществен за „ Мундус Сървисиз “ с ERP системата EnterpriseOne на българската софтуерна компания ERP.BG. Мащабът на плана е впечатляващ – както във връзка с броя чиновници, по този начин и във връзка с разклонената офисна мрежа на клиента. Внедряването обгръща всички сдружения от групата на „ Мундус Сървисиз “ – над 30 компании, 8 офиса и общо над 2500 чиновници на компанията, работещи в към 4000 местоположения.

„ Нашите клиенти имаха потребност от изчерпателен модел, който да обгръща всички функциониращи звена и автоматизация на процесите. Предизвикателството в плана беше създаването на профилираните софтуерни решения към главната ERP система, които бяха нужни, с цел да обхванем в още по-голяма точност услугите, предлагани в областта на фасилити мениджмънта. Спряхме се на ERP системата EnterpriseOne, чието преимущество е това, че е централизирана и заради това всички модули на системата работят дружно като едно цяло. Тя може да се преглежда на обособени модули, само че действително всички документи работят в тясна връзка между тях. Това разрешава по-бързо деяние на системата, по-голяма съгласуваност сред другите отдели на компанията и по-сложни информации, доклади и отчети “, показа Александър Цветанов.

Експертите подчертаха още, че ERP системите заемат централно място при дефинирането и ръководството на бизнес процесите, ръководството на корпоративните запаси, доставките, продажбите, маркетинговите акции, финансите и счетоводството, както и човешките запаси. Според тях развиването на актуалните компании и навлизането в Индустрия 4.0 е немислимо без потреблението на качествена система за ръководство на ресурсите на предприятието, която да почисти, автоматизира и модернизира бизнес процесите в компанията.

ERP.BG (И Ар Пи България ООД) е един от първите български разработчици на системи за ръководство на бизнеса от клас ERP, с над 20-годишен опит в създаването, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има характерен опит и приключени планове в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска промишленост, хранително-вкусова индустрия, текстил, транспортна активност и други. ERP.BG има развита мрежа от профилирани сътрудници: бизнес консултанти по внедряване, dev сътрудници за развойна активност и основаване на приложения, както и висококвалифицирани експерти от експертен отдел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР