През април цените на стоките и услугите в България са

...
През април цените на стоките и услугите в България са
Коментари Харесай

Обувките и облеклото поскъпват най-много през април

През април цените на стоките и услугите в България са поскъпнали с 0.4%, а за година са поскъпнали с 2 на 100. Това демонстрират данните на Националния статистически институт.

Най-видимо през месеца нарастват облеклото и обувките - с 5.3%, при образованието нарастването на цените е с 0.3 на 100, а при храните и безалкохолните питиета - с 0.9%. Няколко групи артикули и услуги са повишили цените си за месец с 0.2 на 100 - жилищното обзавеждане, алкохолът и тютюневите произведения, превозът, известията, заведенията за хранене и хотелите.

Услугите в категорията забавление и просвета поевтиняват с 2.1%.

При храните най-вече нараства зелето - с 21.5%. Листните зеленчуци - с 4.1%, агнешкото - с 2.8%, минералната вода - с 1.4%, белият самун - с 1.1%.

По-видимо поевтиняват краставиците с 4.4% и чушките - с 6%.

При нехранителните артикули обувките нарастват най-вече - с 6%, облеклото - с 5.1%, всеобщият бензин А95Н - с 1%, а дизелът - с 0.8%. Цигарите за месец са поскъпнали с 0.2%.

В противоположната посока през месеца се е движила цената на пропан-бутана. Той е поевтинял с 2.2%. Пакетните туристически услуги са били с 4.6% по-евтини, интернационалните полети - с 2%. Телевизорите са поевтинели с 2%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР