През април ръководството на Ola съобщи, че планира да оперира

...
През април ръководството на Ola съобщи, че планира да оперира
Коментари Харесай

Индийската Ola влиза на пазара на споделени пътувания във Великобритания

През април управлението на Ola заяви, че възнамерява да оперира в Индия с 1 млн. електрически коли до 3 години

Първоначално Ola ще оперира в Южен Уелс, а по-късно и в британската област Голям Манчестър. Още по тематиката
Uber договаря за сливането на бизнеса си в Индия с Ola

SoftBank, която финансира двете компании, оказва напън на Uber за договорката
3 апр 2018
Uber продава бизнеса си в Югоизточна Азия на Grab

Американската група придобива 27.5% в Grab в подмяна и на интервенциите на UberEats в района
28 мар 2018
Uber усилва вложенията си в Югоизточна Азия

Американската компания за транспортни услуги вижда огромен капацитет в района макар наличието на съществени съперници
27 фев 2018
Softbank предлага на Uber да се концентрира върху бизнеса си в Европа и Съединени американски щати

Най-големият вложител на компанията за споделено пътешестване счита, че тя би трябвало да стартира да печели
23 яну 2018 Индийската компания за споделени пътувания Ola ще стартира да оперира във Англия, където ще се изправи против един от главните си съперници в сектора – американската компания Uber, оповестява Financial Times.

Ola се разраства

Ola е учредена през 2010 година от Бхавиш Агарвал, като групата твърди, че е най-големият състезател в бранша в Индия. Компанията оперира в 110 града в страната, до момента в който Uber предлага услугите си в 3 пъти по-малко индийски градове. През март Ola стартира да извършва услуги в Австралия, като това е първата ѝ агресия отвън Индия.

Следващата амбициозна цел на Ola е пазарът на споделени пътувания във Англия, потвърдиха от компанията в изказване във вторник. Услугите на индийската група ще са налични в Южен Уелс от септември, като там тя към този момент получи лиценз.

Анализаторите считат, че по този метод Ola демонстрира, че има огромен капацитет като самостоятелна компания. Друга причина е да убеди, че евентуално обединение сред Ola и Uber ще бъде в полза на индийския съперник. Преди няколко месеца се появиха клюки, че японската капиталова компания Softbank, която има дялове в Uber и Ola, упорства за сливането на двата съперника.

Някои опасения

Преди месец Агарвал разяснява на събитие в индийския град Бенгалуру, че гласът на Softbank има своята тежест, само че е единствено един. Тогава той разгласи, че към този момент Ola прави облага от осъществяването на всеки маршрут в Индия. Също по този начин Агарвал сподели, че чакат Ola да стане обществена компания до 4 години.

Нийл Шах, анализатор в Counterpoint Research, разяснява, че амбициозният ход на Ola крие своите опасности. Според него експанзията във Англия може да отнеме вниманието на управлението от нуждата за обезпечаването на висока облага на пазара в Индия. Само в Лондон потребителите на Uber са 3.5 млн., до момента в който водачите са 400 хиляди Поради това пазарът на Обединеното кралство е най-големият за американската компания в Европа.

Шах твърди, че Ola вършат прекомерно доста неща едновременно. " Може би компанията би трябвало да обмисли прекратяването на услугите в дребните градове в Индия, където облагата е по-ниска ", споделя той. Шах не изключва опцията тактиката на Ola за разгръщане да е предизвикана от напън на вложители в групата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР