През април полицията в Кения се намеси, за да спаси

...
През април полицията в Кения се намеси, за да спаси
Коментари Харесай

Сектите в Кения, които отнемат живота на последователите си

През април полицията в Кения се намеси, с цел да избави от гладна гибел постещи членове на фракция в Кения, след данни, че някои от почитателите на сектата са гладували до гибел. Резултатите от инспекцията надвишиха упованията и стартира методично претършуване на гората, където живеели почитатели на така наречен " Международна черква на Благата новина ", ръководена от свещеник Джон Нтенге Маккензи.

Първоначално бяха открити десетки тела, след това броят им надвиши 100. По данни на Кенийския Червен кръст се оповестява за 360 изчезнали, свързани с " Клането в Шакахола ", тъй че може би не са открити всички…

Постепенно аутопсиите разкриха, че не при всички случаи гибелта е настъпила от апетит: в някои случаи става дума за убийства. Голяма част от телата са детски, мъжете са малцинство - като в множеството сектим написа Българска телеграфна агенция.

Следователите подозират, че доста от жертвите са почитатели на сектата, следвали предписанията за недояждане до гибел, с цел да се " срещнат с Исус ", проповядвани от техния свещеник. Или, в тази ситуация с децата – предписанията са били следвани от техните родители…

Целта на рисковото недояждане, съгласно кенийски медии, била да ги защищити от идна злополука. (Не ме питайте, не виждам логиката – бел. ред.) Впрочем ритуалът бил нещо, през което се възнамерявало всички почитатели на сектата да преминат, по избран график.

Постепенно обаче започнаха да откриват тела на деца, умряли от задушаване, мозъчни контузии от удари с тъп предмет, пердах и строшаване на кости на врата… Най-малко двама възрастни също са умряли от задушаване, откакто носовете и устата им явно са били покрити, с цел да им се попречи да дишат, съгласно специалиста по правосъдна медицина Йохансен Одуор.

Съдебната система реши, че пасторът им ще дава отговор по обвиняване в " тероризъм ". Пред съда се яви и различен прочут в Кения свещеник, Езекиел Одеро, един от най-влиятелните в страната. Към момента на написване на този материал не беше известно дали ще му бъде повдигнато обвиняване във връзка със гибелта на негови почитатели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР