През април миналата година група от близо 60 служители на

...
През април миналата година група от близо 60 служители на
Коментари Харесай

Как фондовият пазар на Швеция стана обект на завист в Европа

През април предходната година група от близо 60 чиновници на Европейски Съюз пътуваха до Швеция на задача за определяне на обстоятелства, с цел да се срещнат с Nasdaq Stockholm, оператор на извънредно сполучливия фондов пазар в страната.

По време на двучасова сесия на тематика „ екосистеми на финансовите пазари “, ръководителите на борсата обясниха за какво толкоз доста дребни и междинни предприятия вземат решение да се листнат в Стокхолм.

В даден миг когато Обединеното кралство и доста други европейски страни се борят да привлекат първоначални обществени предлагания и страдат от спадащи размери на търговия, Швеция се откроява с това, че има, спрямо размера си, процъфтяващи финансови пазари, които са подкрепени от легиони вложители и които даже изкушават задгранични компании към листата.

„ Швеция към този момент има най-дълбоките финансови пазари в Европа “, сподели Уилям Райт, съосновател на пазарния мозъчен концерн New Financial. „ Това, което те осъзнаха, е, че имате потребност от тази екосистема и би трябвало да я насърчавате...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР