През април експерти от Групата за бързо реагиране при РИОСВ-Смолян

...
През април експерти от Групата за бързо реагиране при РИОСВ-Смолян
Коментари Харесай

За пет дни, девет нападения на мечки в Смолянско

През април специалисти от Групата за бързо реагиране при РИОСВ-Смолян ревизираха 12 сигнала за вреди от кафява мечка. След покачването на температурите през последните дни - в интервала от 25 до 30 април са регистрирани 9 набези на мечки върху селскостопанско имущество. При направените инспекции са открити вреди върху два пчелина в землищата на село Леска, община Мадан и село Страшимир, община Златоград и върху 17 животни в землищата на селата Сливка и Глогино, Община Баните и селата Славейно, Левочево и Полковник Серафимово, Община Смолян, написа Булнюз.

``
реклама

При огледите е установено, че вредите са нанесени от кафява мечка. Поради зачестилите набези на мечки върху селскостопанско имущество Регионална инспекция за опазване на околната среда приканва стопаните да засилят превантивните ограничения по запазване на животни и пчелини. Пашата би трябвало да се прави с овчар и кучета, нощуването на животните да е в солидни икономически здания, да има ограждане с електрически огради, шумови и светлинни отблъскващи средства. От началото на годината досега на територията на инспекцията са регистрирани общо 19 вреди от кафява мечка. За всички потвърдени вреди са направени оферти за обезщетение на притежателите.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР