През април 2020 Българската Асоциация по Хемофилия за поредна година

...
През април 2020 Българската Асоциация по Хемофилия за поредна година
Коментари Харесай

Идва Световният ден на хемофилията - Включи се и ти!

През април 2020 Българската Асоциация по Хемофилия за поредна година провежда осведомителна акция в поддръжка на хората с хемофилия. Във връзка с изключителното състояние и ограниченията, наложени от Правителството за предотвратяването на зараза с Covid-19, Асоциацията анулира социално-спортното събитие - Велопоход " Заедно ", който за пета поредна година щеше да започва по едно и също време в София, Пловдив, Варна и Бургас на 25 април 2020 година

Тази година акцията по случай Световния Ден на Хемофилията (17 април) ще премине под мотото " Включи се и ти! ". Това е апел за деяние към всички членове на обществото, които желаят и могат да оказват помощ за популяризирането на задачите на Българска Асоциация по Хемофилия на локално и световно равнище, с последна цел да бъде обезпечено ефикасно лекуване за всички пациенти с нарушавания на кръвосъсирването.

Всеки един от нас, без значение дали пациент, член на фамилията на болен, болногледач, корпоративен сътрудник, доброволец, снабдител на здравни грижи или просто човек, е свикан да спомогне за повишение на информираността за болестта и нуждата от обезпечаване на достъп до съответни грижи. Една от задачите ни е да се понижи дискриминирането против болните и техните фамилии. Ще поканим институциите и неправителствените организации на отворен разговор за обезпечаване на по-добри условия на живот за пациентите и по този метод за сформирането на едно сплотено общество и едно все по-добро споделено бъдеще.

Чрез всичките си планове и обществени начинания Асоциацията работи в посока отбрана на правата и ползите на пациентите, акцентирайки на правилото, че благодарение на модерно лекуване и обществена поддръжка, ние можем да бъдем ЗАЕДНО, равностойно интегрирани - част от едно разрастващо се съвременно общество.

С обединяването на допустимо най-вече хора в тазгодишната осведомителна онлайн акция с с хаштаг послания в обществените мрежи #включисеити и #световенденхемофилията целим преди всичко да осведомяваме необятната общност за всички специфики на болестта и потребностите на всеки един пациент. Призоваваме всички да бъдат по-толерантни и да поддържат пациентите и техните фамилии, като се надяваме и да предизвикаме дейности у здравните и обществени институции, които са виновни за обезпечаването на по-добро лекуване и условия за живот на хората с хемофилия.

Затова... " Включи се и ти! "

Тук можете да откриете 2 потребни инфографики за болестта, част от осведомителната акция:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР