През април 2019 г., на фона на нарастващите въпроси за

...
През април 2019 г., на фона на нарастващите въпроси за
Коментари Харесай

Какво се промени в Instagram, след като скри броя на харесванията?

През април 2019 година, на фона на възходящите въпроси за резултатите от обществените мрежи върху психологичното здраве, Instagram разгласи, че ще тества предложение на обществената мрежа, без опция за виждане на броя на лайкове на изявленията от останалите консуматори. Човекът, който разгласява изображения в мрежата, към момента вижда какъв брой хора са харесали фотографията му, само че общият брой остава незабележим за необятната общност.

„ Става въпрос за младежи “, сподели шефът на Instagram Адам Мосери през ноември, тъкмо преди теста, който дойде в Съединените щати. „ Идеята е да се опитаме да понижим въздействието на Instagram върху публичното мнение, да създадем платформата по-малко конкурентна, да дадем на хората повече пространство да се съсредоточат върху свързване с хората, които обичат, неща, които ги въодушевяват. Наистина сме фокусирани върху младежите. “

След повече от две години тестване, Instagram най-накрая разгласи какво е открила: Премахването на общественото проявление на броя лайкове не понижава доста въздействието на Instagram измежду младежите. Затова обществената мрежа е решила, че ще остави харесванията обществено забележими по дифолт. Но всички консуматори към този момент ще имат опцията да ги изключат, в случай че желаят, както за всичките си изявления, по този начин и за съответни такива.

„ Това, което чухме от хора и специалисти, беше, че това, че не виждаме обществено броя на харесванията на фотография, беше потребно за някои и досадно за други, изключително тъй като хората употребяват сходно преброяване, с цел да схванат по кое време сега е известно и е на вълната, тъй че ние ви даваме избор “, обявиха от компанията в блог пост.

„ В последна сметка реакциите бяха задоволително поляризирани “

Компанията влага повече от две години в тестване на тези промени, като самият Мосери сподели пред Wired, че е отделил „ доста персонално време за тези промени “, до момента в който компанията стартира плана. За миг изглаждаше, че Instagram може би е на ръба на фундаментална промяна – надалеч от ръководеното от въздействие риалити шоу, пренесено от малкия екран в обществените мрежи, към нещо по-интимно и хуманно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР