През април 1945 г. американските войски откриха два наклонени прохода

...
През април 1945 г. американските войски откриха два наклонени прохода
Коментари Харесай

Die Welt: Търсят съкровища на нацистите в бивш концлагер

През април 1945 година американските войски откриха два наклонени прохода от мини под концентрационния лагер Бухенвалд, цялостни с откраднато от нацистите злато. Оттогава се популяризират клюки, че има още няколко складове със съкровища.

И неотдавна започнаха разкопки на територията, с цел да се откри дали има други проходи и тунели, оповестява Die Welt, представен от "Поглед инфо ".

През 1945 година американските войски откриха два наклонени прохода от мини в концентрационния лагер Бухенвалд, цялостни с награбено от нацистите имущество. Оттогава се популяризират клюки, че има още няколко складове със съкровища, написа немският вестник Die Welt.

Разкопките в каменната кариера на концентрационния лагер Бухенвалд би трябвало да оказват помощ да се отговори на въпроса дали има други наклонени проходи от мини и тунели. За началото им оповестиха телевизионният канал MDR, от Поземлената организация за запазване на паметниците и археологията на Тщрингия (TLDA) и фонда „ Мемориални комплекси Бухенвалд и Дора-Мителбау “ във Ваймар, прецизира създателят на публикацията Дирк Льор.

По този метод в Мемориалния комплекс на Бухенвалд се надяват да получат нова информация за историята на концлагера или един път вечно да развенчаят митовете за заровените в каменната кариера нацистки съкровища, разясни заместник-ръководителят на мемориалния комплекс Филип Нойман-Тайн.

Както отбелязва журналистът на Die Welt, повода за започване на разкопките са резултатите от изследване, извършено от MDR. Въздушна фотография на каменната кариера, направена през февруари 1945 година, попадна в ръцете на чиновници на немския ефирен канал.

На нея има индикации, че с изключение на двете към този момент известни наклонени минни метода, кариерни работи може да са били осъществявани на още няколко места.

В същите два наклонени прохода от мини, които американските бойци са разкрили през април 1945 година, е имало имущество, откраднато от нацистите: приказваме за тонове злато и сребро, в това число от Освиенцим.

По-късно те бяха превозени през Франкфурт на Майн до Съединените щати и Англия, разяснява създателят на публикацията Дирк Льор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР