През 90-те години така наречените партньори наложиха специални условия на

...
През 90-те години така наречените партньори наложиха специални условия на
Коментари Харесай

Русия получи супероръжие, но ще може ли да го използва?

През 90-те години по този начин наречените сътрудници постановиха специфични условия на живот на Русия. Това беше цената, която за жалост беше призната от пристигналите на власт функционери. Сега берем плодовете на това злополучие, само че супероръжието към този момент е получено - въпросът е в приложението.

Каква би трябвало да бъде съветската национална концепция? Какво е съветски човек, с съветска душа и светоглед? Първото нещо, което идва на разум е вярата. Второто е любовта към родината и готовността да умреш за нея. Познаваме подобен съветски човек през вековете, по този начин е показан в историята. Но до момента в нашата Конституция няма член за идеология. И наподобява като доста от дълго време...

Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин съобщи, че Русия няма национална концепция, която съгласно него би трябвало да носи дух на национализъм. По думите на ръководителя на СКР, в Русия повече от 20 години не могат ясно да формулират национална концепция.

" Възприемането на идеологията на патриотизма за страна с най-големите запаси в света, велика история и неповторим човешки капацитет значи действителната бъдеща победа на Русия във всички войни, каквото и да се случи. И действителни, и виртуални, осведомителни, местни ", съобщи той.

" И успеха на Русия в тези войни значи провал на глобализма като идеология на западното владичество и международното владичество на „ златния милиард “, сподели Бастрикин.

Междувременно съветският министър на правораздаването Константин Чуйченко предложи да се реши въпросът с съветската конституция, която към момента не разрешава основаването на държавна и наложителна идеология.

" Разбира се, ще би трябвало да решим въпроса с члена от съветската конституция, който гласи, че нямаме нито страна, нито наложителна идеология. Ясно е, че по принцип никоя страна в света няма такива разпореждания в конституцията си “, сподели шефът на правосъдното министерство.

И по този начин, каква е националната концепция на Русия? Водещият на " Първи съветски " Юрий Пронко разиска тази тематика с специалистите Сергей Рудов и Анатолий Степанов в предаването " Цариград. Главно ".

Какъв е смисълът на националната концепция?

Членът на Обществената камара на Русия, изпълнителният секретар на Президиума на Световния съветски национален съвет Сергей Рудов в изявление за Цариград означи, че самото разбиране „ национална концепция “ значи нещо, за което човек е подготвен да почине, да рискува своето благоденствие и здраве.

" Най-накрая започнахме съществено да повдигаме тези въпроси, коства си доста. Мисля, че за 20 години противниковите сили към този момент са почнали да се усещат толкоз уверени в тази своя идеология, че, несъмнено, съпротивата ще бъде най-силна ", сподели Рудов.

" В разнообразни направления и най-неочакваните хора внезапно ще кажат: за какво, това не е толерантно! Или нещо друго. Идеологията липсва. Няма задоволително истина. Няма задоволително полезности, които биха били просто разбираеми за хората ", продължи той.

" Сникерсите ", " Дом-2 " или някакъв Брутният вътрешен продукт - за доста хора това не е задоволително. Следователно посоката е вярна, би трябвало да се движим в тази посока “, сподели Рудов.

Той добави, че по този път сигурно всички ще срещнем опозиция, „ само че ще би трябвало да я преодолеем “.

Москва - Трети Рим

Друг събеседник на Цариград - историк, член на Съюза на писателите на Русия, основен редактор на " Руската национална линия " Анатолий Степанов означи, че денят, в който е направено това изказване за националната концепция в Русия, може да се смята за исторически.

М " исля, че това е исторически ден, тъй като чиновници на толкоз високо равнище като шефа на СКР и министъра на правораздаването започнаха да приказват за идеология ", съобщи той.

" И желая да отбележа, че Александър Иванович Бастрикин приказва освен за нуждата от идеология на патриотизма. Той също по този начин си спомни граф Сергей Семьонович Уваров, министър на образованието от Николаевската ера. Който в действителност е родоначалникът на идеологията, включваща православието, автокрацията и народността ", сподели още историкът.

" И ние имаме тези фундаментални хрумвания: православие, самодържавие, националност и Москва – Третият Рим, които са развити през вековете на нашата история, – акцентира Степанов.

Според специалиста, с цел да формулираме съветската идеология, би трябвало да се обърнем към нашето завещание – към историята и мисълта на страната ни. Това би трябвало да е ясно на всички.

" Затова Министерството на образованието, Министерството на образованието, Министерството на културата, всички тези ведомства, които осъществят тази цел, те сами би трябвало да следват тази идеология, означи историкът.

" Но чакайте, каква би трябвало да бъде същността на тази идеология?, Бастрикин споделя: духът на патриотизма. И по този начин, какво следва? Това ли би трябвало да се декодира? Необходимо ли е да се схванат такива съществени точки " попита водещият Юрий Пронко.

Експертът отговори, че президентът Владимир Путин с указа си за приемане на концепцията за външна политика " в действителност сътвори контурите на тази идеология ". И той вкара такова разбиране като " самобитна държава-цивилизация ".

" Сега нашата задача, задачата на съветските патриоти, православни хора, интелектуалци, е да наситим контурите, които президентът очерта ", сподели Степанов.

" Че сме специфична страна, а не недоразвита част от Запада, което имплицитно се загатва напоследък ", съобщи той.

" Ние сме самобитна държава-цивилизация. Каква е нашата еднаквост? Така че би трябвало да отговорим на този въпрос “, изясни Степанов.

Руснаците не изоставят своите

Сергей Рудов, отговаряйки на въпроса на водещия каква може да бъде идентичността на съветския народ, съветските хора, сподели, че „ душата на съветския човек е християнска “. Затова тя схваща доста, счита специалистът.

" Струва ми се, че в последните години някъде даже съзнателно ни объркват, разсейват и водят настрани във връзка с идеологията. Тук демонстрираха репортаж за молебен за Победата. Бях в оня хеликоптер, който на 9 май, с толкоз сурови предизвестия за заплаха, хвърча с владиката Йоан и с мощи до Валуйки. На дребна височина, с огромна скорост ", съобщи той.

" И тогава ни споделиха, че в нашето Противовъздушна отбрана направление локалните са свалили три ракети. Тук е въпросът за идеологията. Владиката Йоан, който също желае да живее, на въпроса: " Не те ли е боязън? " - сподели той: " Аз съм с мощите, оказвам помощ на хората. Готов съм да умра за това за Христос, помагайки на хората. " Това е идеология ”, съобщи Рудов.

" Той обърна внимание, че във Валуйки, където са пристигнали, храмът е бил цялостен с хора. И тези хора имат напълно разнообразни лица. Лицата на хора, които са на първа линия ", сподели специалистът.

" Те би трябвало да се оправят с това. И доста от тях са подготвени да изоставен храма и да защитят своите полезности и религия с оръжие в ръце ", описа общественикът.

" Те са подготвени да пазят своя храм и своите близки, своята територия. Струва ми се, че въпреки всичко патриотизмът има някакви религиозни корени. Ще приказваме съществено за това и ще се опитаме да го приземим някак. Смятам, че това към този момент ще е придвижване в вярната и нужна посока “, приключи Рудов.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР