През 90-те години хората са вярвали, че сега ще може

...
През 90-те години хората са вярвали, че сега ще може
Коментари Харесай

Учени: До 2050 г. ще открием извънземни, а AI може да пороби хората

През 90-те години хората са вярвали, че в този момент ще може да живеем под водата и ще караме летящи коли. В днешно време специалистите се притесняват от доста по-страшно бъдеще, написа в. " Дейли мейл ". Те предвиждат, че изкуственият разсъдък (AI) ще " открадне " доста от работните места на хората, а неспиращите климатични промени ще създадат огромна част от света ненаселен. За положително или неприятно, други прогнози пък предвещават срещата на човечеството с извънземна раса. Ето какво считат учени и специалисти, че може да се случи доникъде на този към този момент:

AI ще пороби хората

В момента хората са фокусирани върху развиването на изкуствения разсъдък и по какъв начин той може да бъде евентуална причина за загубата на доста работни места, само че действителността може да се окаже доста по-лоша. Според Джордж Стахов, основател на инструмент за AI, хората надценяват резултатите от новите технологии в кратковременен проект, само че и ги подценяват в дълготраен. Той е на мнение, че до 2050 година изкуственият разсъдък ще е трансформирал надълбоко света: „ Тези, които ще имат надзор над AI ще получат голяма власт в ръцете си и достъп до всички международни данни, до момента в който 99% от популацията ще бъде лишено от изборни права, което може да докара до поробващ резултат. “ Алтернативен сюжет е потреблението на AI за по-добро опазване на здравето, по-бърз превоз и по-малко замърсяване. Машините ще правят по-голямата част от работата на хората, като по този метод ще можем да се любуваме на повече свободно време. Това ще докара до фрапантна смяна в навиците ни, която ще се отрази както на обществото, по този начин и на образованието. Все отново ескпертите не мога да се нагърбят с оканчателно мнение какъв резултат ще има AI върху хората в бъдеще.

Хората ще вграждат чипове в телата си

До 2050 година имплантирането на чипове в човешкото тяло за неговото усъвършенстване ще бъде постоянно срещано. Технологията ще следи какво се случва с нас и ще разреша да поддържаме по-добро здраве. Хедър Дилейни, основателка на PR компания към този момент е вградила сходен чип в ръката си. Той й разрешава да отваря порти, което е навежда на мисълта, че скоро може да забележим голям напредък както в развиването на технологиите, по този начин и в биохакинга - термин, с който се разказва позитивните въздействия върху физиологията, душeвността и биохимията с краен резултат усъвършенстване на продуктивността и здравете.

Ще може да „ живеем “ даже и след гибелта си

В бъдещето умрелите ни родственици може да не са в действителност мъртви, твърди доктор Аджаз Али, началник на департамента по бизнес и компютри в университета Рейвънсбърн. Мощен изкуствен интелект ще „ улавя “ придвижването и държанието на хората, трансформирайки ги в личен „ цифров близнак “, който ще може да „ живее “ след гибелта. Благодарение на AI нашето схващане, познания и опит ще бъдат трансферирани в цифровия свят и хората ще могат да взаимодействат и поддържат връзка с тях в действително време.

Телевизионните излъчвания ще бъдат персонализирани особено за нас

До 2050 година всички ние ще можем да гледаме разнообразни телевизионни излъчвания и филми - персонализирани съгласно нашите лични стремежи, основани от AI, споделя Мат Литлър, създател и основен изпълнителен шеф на VR продуцентска къща. Дългогодишните кино звезди също ще останат на екрана с помощта на AI технологията, тъй че феновете ще могат да гледат обичаните си артисти от детството си до момента в който остареят. Телевизията и киното ще употребяват изкуствен интелект, който ще следи какво гледаме, търсим и харесваме. По този метод ще се сътвори логаритъм, който ще ни предлага медии, излъчвания и наличие особено за нас, по отношение на ползите ни.

Хората ще " качват " мозъците си на компютри

Футуристът и някогашен инженер на " Google " Рей Курцвайл, счита, че индивидът ще успее да се слее с компютъра до 2025 година В събитие, което той разказва като „ сингулярност “, Курцвейл предвижда, че робот ще премине през теста на Тюринг и затова ще реализира човешки равнища на просветеност. По този метод ефикасната просветеност ще се умножи милиард пъти и ще се слее с изкуствения разсъдък.

Всички ще носим очила с AI

Очила, наподобяващи диоптрични, ще могат да отговорят на всичките ни въпроси, с помощта на изкуствен интелект. Те ще дават препоръки на самото стъкло, като да вземем за пример вести от имейл. Начинът, по който споделяме с компютрите ще се развие – в случай че в началото потребителите е трябвало да употребяват перфокарти, с цел да свършат нещата от всекидневието си, по-късно животът се улесни с появяването на клавиатурата, мишката и гласовото въвеждане. Следващият стадий ще бъде ориентиран към зрението – слагането на AI в очилата ни, ще ги трансформира в главен притежател на доста данни, които ще ни разрешат да задаваме елементарни въпроси и да получаваме отговор на тях. Например, ще можем да създадем моментна фотография на даден образен облик и да попитаме „ Какво е счупено и по какъв начин да го поправя? “, „ Колко от тези зеленчуци би трябвало да хапвам, с цел да получа задоволително хранителни субстанции и витамини? “, „ Дали този ананас е узрял? “, „ Какво е това? “ и така нататък

Ще изпълним контакт с умна извънземна раса

Астрономът Сет Шостак от плана SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) предвижда, че ще намерим извънземни до 2036 година Все повече проучвания допускат, че може да има милиарди сходни на Земята светове. Това значи, че възможностите на нашата планета да бъде единственото място с живот се свеждат до най-малко. Шостак споделя, че тези открития може да се трансфорат в най-силния мотив за различен живот в Космоса. Егоцентрично е да считаме, че сме единствените живи същества в цялата галактика, само че в случай че въпреки всичко не успеем да изпълним контакт с друга интелигента раса, това ще значи, че случилото се на Земята и нашето битие е единствено по себе си извънредно и изумително.

Големи площи от Земята може да се трансфорат в необитаеми

Повишаването на влажността и температурите ще докара до мощни горещи талази, което ще направи оцеляването на хората навън в региони като Южна Азия, Персийския залив и Червено море съвсем невероятно. Според НАСА до 2070 година това ще се случи и в Бразилия, и Китай. Терминът „ температурите на мокрите крушки “ се отнася до условия, при които градусите и влажността са толкоз високи, че се затруднява оцеляването навън. Хората могат да устоят при температури до 50 градуса, когато влажността е ниска, само че при висока мокрота те няма да имат тази опция, тъй като няма да има метод да намалят телесната си температура посредством изпотяване. Дори и извънредно физическите мощни и годни хора ще умират в границите на няколко часове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР