През 60-те години на миналия век двете най-големи компании за

...
През 60-те години на миналия век двете най-големи компании за
Коментари Харесай

Истинската история зад войната на зърнените закуски в „Unfrosted

През 60-те години на предишния век двете най-големи компании за зърнени закуски в Съединени американски щати се състезават да разработят закуска за тостер едновременно.

Конкуренцията им е сравнявана с тази на Ford и General Motors при колите. Става въпрос за Post и Kellogg, чиято история е в основата на сюжета на новия филм Unfrosted на Netflix.

Продукцията е и режисьорски дебют за комика и артист Джери Сайнфелд, който в Unfrosted влиза и в ролята на началник на разработките в Kellogg.

Освен съперничеството сред Post и Kellog, различен забавен спор във кино лентата е този с млекарите - те се опасяват, че закуска, която не изисква мляко, би ги извадила от бизнеса.

Unfrosted, в който вземат участие също Хю Грант, Ейми Шумър, и българката Мария Бакалова, се основава повече от десетилетие. Идеята идва от сценариста на кино лентата " Сайнфелд " - Спайк Ферестен, който след това е част и от екипа на Unfrosted. През 2013 година той се майтапи, че ще направи филм, основан на обичаната закуска на Джери Сайнфелд.

Когато идва Covid-19, на Сайнфелд му се постанова да спре да прави стендъп и по този начин той и Ферестен се заемат с Unfrosted. И двамата считат, че бизнесът със зърнени храни за деца е занимателен - „ съществени мъже в костюми измислят глупави неща за деца “, кoментира Ферестен пред TIME.

Въпреки че филмът е комедия, той се основава на историческото съревнование сред най-големите американски производители на зърнена закуска.

Kellogg и Post са учредени в Батъл Крийк, Мичиган, и в реалност имат дълга история на омраза между тях. В началото на 1900 година Чарлз Уилям Поуст краде рецепта на Kellogg за артикул, който назовава „ post-toasties “. Става дума за сладкиши за тостер, които се състоят от сладостен заряд, запечатан вътре в два пласта тънка, правоъгълна бисквитена кора.

Състезанието за най-хубавата храна за закуска

`Истинската

Ключовата съставна част за триумфа на бисквитените сладкиши Pop-Tart на Kellogg е наемането на Бил Поуст през 1963 година Самият Бил Поуст няма нищо общо с компанията Post, нито с Чарлз Уилям Поуст и по тази причина името му е променено във кино лентата. Сценаристът Ферестен е сметнал, че воин на име Поуст, работещ за Kellog в продуцкия за враждата сред Kellog и Post, би бил замайващ за феновете.

По времето, в което Бил Поуст взема решение да си сътрудничи с Kellog, той ръководи завода на бисквитите Hekman в Гранд Рапидс, Мичиган. Поуст носи прототипи на Pop-Tart на децата си и тогава схваща, че продуктът е шлагер.

В Unfrosted децата играят основна роля като тези, през които би трябвало да се тества усета. В една сцена героят на Сейнфелд попада на деца, които ядат останки от резервоар край завода на компанията Post.

 Pop Tarts
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР