През 2026 година германският концерн ще представи своето последно поколение

...
През 2026 година германският концерн ще представи своето последно поколение
Коментари Харесай

Volkswagen спира разработването на нови двигатели с вътрешно горене

През 2026 година немският тръст ще показа своето последно потомство ДВГ в своята история. След гигантския скандал дизелгейт, VW влага всичките си пари в електродвигателите.

Информацията, че 2026 ще е последната година за бензиновите и дизеловите мотори на компанията показа основният пълководец на марката Майкъл Йост. „VW вижда своето бъдеще в електричеството. Нашата компания употребява седемгодишен цикъл на обмисляне и това значи, че последният автомобил с ДВГ ще бъде създаден през 2030-те години„.

Това историческо изказване не е ненадейно. През последните години Volkswagen интензивно развива своето електрическо направление , обещавайки напълно скоро да показа на пазара десетки нови модели електрически автомобили.

Само преди две седмици ръководителят на концерна Volkswagen разгласи новата тактика за електрификация. Тя планува вложения в размер на 44 милиарда евро до 2023 година, вложени в създаването и производството на електрически автомобили.

Плановете на Volkswagen съответстват с вижданията на европейските специалисти. Неотдавна аналитиците на европейската Федерация на автомобилния превоз обявиха, че продажбите на коли с ДВГ би трябвало да бъдат прекъснати през 2035 година. Някои страни, в това число Германия, Испания и Франция избраха 2040 година за отвод от ДВГ.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР