През 2024 година влизат нови правила за продажбата на пластмасови

...
През 2024 година влизат нови правила за продажбата на пластмасови
Коментари Харесай

Плащаме 25 ст. за пластмасова кутия от 1-ви януари

През 2024 година влизат нови правила за продажбата на пластмасови кутии, които потребителите закупуват от топлите витрини на огромните супермаркети. От 1 януари ще бъдат 25 ст. Всяка последваща година ще нарастват с по още 5 стотинки, до момента в който през 2027 година потребителите ще би трябвало да заплащат най-малко 45 стотинки.

" Основната причина за това е ограничаването на някои нездравословни пластмаси. Когато слагаме цена на тези кутийки, а не даваме опция на потребителите в действителност по какъв начин изпълняваме задачата на Директивата?, разяснява Габриела Руменова от " Ние, потребителите " в " Денят стартира ".

Тя заяви, че най-честите проблеми по време на коледните празници са свързани с ваучерите за продажба на хранителни артикули. Един от тях е, че клиентите на избрана комерсиална верига са били лишени от опцията за несъмнено време да употребяват талоните за отстъпки, които имат в своите електронни карти.

" Когато заради механически или други аргументи потребителите не могат да употребяват за избран интервал предоставените от веригите за хранителни артикули талони за отстъпки, валидността им би трябвало да бъде удължена за времето, в което те са били недостъпни ", изясни Габриела Руменова.

" Талоните имат период на годност. Обикновено той е една седмица, някои са с по-дълъг. Но, в случай че потребителят е отишъл тъкмо в този обект, тъй като може да употребява талоните, а една от уредбата в залата или на касата научи, че не може, това е нелоялна комерсиална процедура. В случай че търговецът не може да обезпечи потреблението на тези талони, то тогава би трябвало да осведоми потребителите и да им даде опция за удължение на валидността им с времето, за което не е било допустимо те да се употребяват. Това би било рационално и би било заслужено ", обясни още тя.

По отношение на празненствата, свързани с посрещането на Новата година, от " Ние, потребителите " поучават прецизно би трябвало да бъдат прочетени инструкциите за приложимост на пиротехническите средства, с цел да не се стига до произшествия и да се срещнем коя е компанията производител или вносител.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР