През 2024 година се отварят нови възможности за развитие и

...
През 2024 година се отварят нови възможности за развитие и
Коментари Харесай

Как да кандидатстваме и какви са условията по новите процедури на Министерство на енергетиката?

През 2024 година се отварят нови благоприятни условия за развиване и повишение на конкурентоспособността посредством безплатни средства от европейско финансиране. Тези благоприятни условия бяха коментирани от юрист Биляна Тончева от консултантската компания „ Еко Глоуб “ ООД  пред Радио „ Фокус “.

Министерството на енергетиката отваря нови процедури , посредством които хората могат да продават силата , за която получават безплатни пари, освен за личните си потребности. Те включват поддръжка за нови мощности за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници и предпазване на електрическа енергия, като конфигурираната мощ може да бъде сред 200 kW и 2 MW или над 200 kW .

Тончева акцентира, че компании могат да аплайват при избрани условия за личен капитал . За мощности до 5 MW се изисква най-малко 1 милион лв. личен капитал, а за по-големи мощности сумата нараства. Този аршин за капитал е бил спънка за мнозина при кандидатстване по стратегиите.

Ако компаниите преодолеят този аршин, могат да аплайват в двете процедури , като едната от тях разрешава финансиране до 30 милиона евро. Фокусът им е на съхранението на силата , като се преглеждат разнообразни възобновими източници като фотоволтаици и вятър. Това са първите процедури, които позволяват и продажбата на създадената сила от тези източници.

Андрей Янкулов: Защо ДАНС не са изчакали, с цел да документират срещата за предаване на подкупи на Банкова и Коцев?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР