През 2024 г. ще стартира нов глобален новинарски канал с

...
През 2024 г. ще стартира нов глобален новинарски канал с
Коментари Харесай

Представиха новинарски канал с невероятно реалистични AI водещи

През 2024 година ще започва нов световен новинарски канал с цялостен екип от цифрови водещи, основани благодарение на изкуствен интелект. Генерираните от AI водещи на Channel 1, които са неразличими от същински хора, ще дават персонализирани и локализирани вести, събрани от надеждни източници. Потребителите ще могат да избират водещия, езика и стила, както и тематиките, които ги интересуват. Малко евентуално е една новинарска редакция, ръководена от хора, да може да се конкурира със система, която бързо дава персонализирани материали с подобаващи актуализации. ИИ обаче към момента няма по какъв начин да размени репортерите на терен.

Channel 1 е персонализиран, локализиран агрегатор на вести. Услугата ще събира известията на хората от тествани източници от целия свят и по-късно ще ги преработва в редактирани новинарски бюлетини. Историите ще се сплотяват в лист въз основа на ползите на потребителя и ще се допълват с фрагменти от репортажи или фрагменти на очевидци от мястото на събитието. Информацията ще се актуализира според от това по кое време човек гледа новините.

Фотореалистичните водещи на новините на Channel 1 наподобяват и приказват на всички езици по разнообразни способи, като незабавно превключват от един на различен, само че показват „ строгия “ език на тялото, присъщ за телевизионните новинарски стратегии. Те даже могат да се майтапят по подобаващ метод. Channel 1 ще ви разреши да изберете собствен личен водещ, език и жанр и ще ви даде материали, съобразени с персоналните ви желания.

В допълнение към основаването на видеоматериали AI ще може да превежда мненията на очевидци на разнообразни езици с подобаващи придвижвания на устните и опазване на гласа на говорещия. Анализите на ИИ също могат да бъдат включени в материала. Channel 1 е създал неповторим нов метод за премерване на публичното въодушевление. В промоцията се споделя, че ИИ може да разчита и проучва данните съвсем незабавно. Например да изследва последните 30 000 туита за Cybertruck, оповестени в X, и да дефинира цялостната реакция. Системата е в положение да извлича подтекста от борсовите вести и други източници на данни в действително време.

В 21-минутно презентационно видео Channel 1 дава образец за новинарски репортаж с подобаваща фонова музика, наслагвания и новинарски фрагменти. Channel 1 ще стартира с ежедневни новинарски стратегии „ за страните от целия свят “, само че ще разгърне цялостния си капацитет, когато стартира да дава персонализирани презентации посредством приложение за смарт телефон.

Разговорните мимики на водещите с изкуствен интелект са съвършено синхронизирани с гласовете им и на процедура са неразличими от тези на всеки човешки представител, макар че някои придвижвания на ръцете към момента се повтарят и от време на време не подхождат на акцентите в речта. Но това ще се усъвършенства с напредването на технологиите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР