През 2024 г. освен по телевизионните канали обръщението ще се

...
През 2024 г. освен по телевизионните канали обръщението ще се
Коментари Харесай

Какво да очакваме в годишното обръщение на Путин?

През 2024 година с изключение на по телевизионните канали обръщението ще се излъчва гратис и в 23 киносалона в 20 съветски града.

 

Путин, който е на власт като президент или министър-председател от 1999 година насам, употребява речта, предавана по националната телевизия, с цел да изпрати сигнали до аудиторията в страната и чужбина, написа.

Докато се приготвя за президентския избор, който няма спортен темперамент, на 15-17 март, Путин евентуално ще разяснява въпроси, вариращи от стопанската система до пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, която продължава към този момент трета година.

 

Възможно е той да не се отклони надалеч от добре познатите разкази и агитация, само че точките, на които ще акцентира, и позата, която ще заеме, ще зададат тона на една страна, затънала във война и репресии.

 

В двучасовата си тирада за положението на страната през февруари 2023 година Путин посвети огромна част от времето си на това да повтори изказванията си за пълномащабната инвазия, която стартира 12 месеца по-рано. Тази година той може да повтори лъжливите си изказвания, че Киев се ръководи от фашисти или че Украйна не е същинска страна, само че анализаторите ще пресекат всеки сходен материал, с цел да потърсят улики за това какъв брой оптимистично Путин гледа на напредъка на войната и ще видят дали той не измества задачата на това, което се надява да реализира.

 

Въпреки това в Русия също се следят признаци на отмалялост от войната. Роднините на бойците все по-често приканват да върнат околните си вкъщи, а през януари в Башкортостан се развихри вълна от обилни митинги, подхранвани най-малко частично от необятно публикуваното разбиране, че фамилиите от неруските етнически малцинства носят непропорционално огромен дял от тежестта на войната. Краткотрайната президентска кандидатура на бъдещия антивоенен претендент Борис Надеждин, който не беше позволен до присъединяване в изборите, провокира впечатляващи прояви на национална поддръжка, когато хората се редяха на дълги опашки, с цел да поддържат кандидатурата му.

 

Един от методите, по които Путин може да се опита да окаже напън върху Запада, e да изрази поддръжка за проруските сепаратисти в молдовския район Приднестровие - които на 20 февруари одобриха резолюция, с която желаеха от съветския парламент поддръжка в лицето на това, което те назовават " икономическа обсада " от страна на Кишинев - или в босненския район Република Сръбска , чийто президент Милорад Додик се срещна с Путин в Москва на 21 февруари по време на аудиенция, която Путин назова " потребна ".

Обръщението на Путин ще бъде деликатно следено за директни или индиректни забележки по отношение на подозрителната гибел в пандиза на 16 февруари на най-изявения му конкурент Алексей Навални и по отношение на опцията за замяна на пандизчии, която би довела до връщането на американци, държани в Русия.

 

Путин евентуално ще посвети част от речта си на това да се показа като бранител на това, което той разказва като обичайни полезности - тематика, която се харесва на доста от неговите поддръжници в Русия и в чужбина.

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР