През 2024 г. NASA планира своето завръщане на Луната. Програмата

...
През 2024 г. NASA планира своето завръщане на Луната. Програмата
Коментари Харесай

Как се подготвя NASA за следващата мисия до Луната

През 2024 година NASA възнамерява своето завръщане на Луната. Програмата е кръстена " Артемида " и се чака като част от нея на повърхността на естествения сателит на Земята за пръв път да стъпи жена. Другото неповторимо на задачата e, че зa първи път ще се обследва Южния полюс на небесното тяло.

Днес технологиите са доста по-напреднали спрямо времето на Аполо, по тази причина и космонавтите, които ще летят до Луната, ще са натоварени с доста повече проучвателен задачи.

А с цел да бъдат те сполучливи, най-важна е подготовката . И тя тече с цялостна мощ даже пет години преди плануваното политане в орбита.
 Снимка 443593

От NASA разкриха, че употребяват голям воден басейн с дълбочина няколко метра, в който бъдещите гости на Луната упражняват за изискванията, с които ще се сблъскат там.

Астронавтите носят жилетки и раници с тежести , с цел да могат под водата да симулират вървене по лунната повърхнина, където гравитацията е 1/6 от тази на нашата планета.
 Снимка 443618

Под повърхността на водния басейн те правят същите действия, каквито след пет години ще са главната им задача на Луната - събират проби, вършат опити и основават условия за живот, написа The Sun.
 Лунните роувъри на NASA - какво не знаем за тях
Какво не знаем за лунните роувъри на NASA

Космическа цена, обидно ниска мощ и злополучна орис

Тренировките под вода в центъра Johnson Space в Хюстън не са оригиналност за галактическата организация и се употребяват за подготовката на астронавтите от години. Но идната задача до Луната е по-специална за NASA, по тази причина и на нея ще отидат най-подготвените астронавти.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР