През 2024 г. австрийската столица ще се представи пред туристите

...
През 2024 г. австрийската столица ще се представи пред туристите
Коментари Харесай

Виенa обявява 2024 г. за година на малките квартали

През 2024 година австрийската столица ще се показа пред туристите по малко по-различен метод. Виенският туристически ръб е оповестил идната година за година на дребните квартали. Под мотото " Heartbeat Streets " ще бъдат показани 11 квартала в по-малко известните елементи на града, съобщaва Община Виена, представена от Българска телеграфна агенция.   Половината от туристите, посещаващи Виена, към този момент са били тук и различен път и познават главните забележителности на града, означават от общината. Социологически изследвания демонстрират, че една трета от тях посещават града постоянно. Всички те търсят нови, достоверни прекарване и срещи с локалните поданици.

От 2017 година Виенският туристически ръб организира годишно изследване измежду жителите на Виена и резултатите демонстрират, че девет от всеки 10 виенчани имат позитивно мнение за туризма в града. Подобно е мнението и измежду гостите на Виена, където девет от всеки 10 от тях с наслада предлагат този град като мечтана дестинация.   Нашата цел е да запазим тези високи равнища на визити и утвърждение на туризма от жителите, споделя шефът на Туристическия ръб Норберт Кетнер. Целта на квалифицираната стратегия за идната година е да се подсигурява, че целият град ще има изгода от туристическия бизнес, в това число и покрайнините на Виена. Градът прави крачка напред в развиването на първокласен туризъм, употребявайки съществуващата инфраструктура. Допълнителна изгода за виенчани е облекчаването на най-натоварените елементи на града. 

Фокусът на туристическата 2024 година е върху превръщането на единадесет по-малки виенски квартала, които имат собствен личен темперамент, образ и обществена динамичност, в забавна туристическа дестинация, показват от общината. 
Това са дребни градски региони с по няколко улици. Повечето от тези квартали са зародили от тогавашните селища отвън тогавашния център на града, днешния първи регион. Центърът на кварталите нормално е пазарът или централният площад и прилежащите улици. Особеното във виенските квартали е, че те постоянно нямат публично избрани граници, нямат начало и край.
Всеки квартал има свои забележителности, своя аудитория, собствен темперамент и сексапил. Кафенетата, заведенията за хранене и магазините са място за срещи, диалози и творчество, които притеглят от ден на ден гости в следпандемичната епоха на пътувания. Това многообразие прави Виена по-интересна и разрешава на гостите да се потопят в живота на локалните, като се допрян до същинската виенска просвета, акцентират от Общината. Всичко това основава чувството за прословутия виенски метод на живот, който може да бъде доловен единствено посредством сетивата и играе значима роля както за жителите, по този начин и за гостите на космополитна Виена.

Кварталите могат да бъдат прегледани благодарение на формалното туристическо приложение на Виена ivie.   Цифровият справочник споделя всичко освен за забележителностите на Виена - от Шьонбрун до Пратера, катедралата " Свети Стефан " и булеварда " Рингщрасе ". Ivie предлага потребни препоръки, споделя любопитни анекдоти и доста истории за специфични места из цяла Виена.   Сред кварталите, включени в туристическата стратегия за 2024 година, са " Фрайхаусфиртел " наоколо до пазара " Нашмаркт ", " Кармелитерфиртел " в 18-и регион, където и до през днешния ден живеят представители на еврейската общественост, и " Сервитенфиртел ", прочут още и като Малкия Париж.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР