През 2023-та година ще бъде изстрелян български телекомуникационен сателит BALKANSAT.

...
През 2023-та година ще бъде изстрелян български телекомуникационен сателит BALKANSAT.
Коментари Харесай

През 2023 ще бъде изстрелян български сателит

През 2023-та година ще бъде изстрелян български телекомуникационен спътник BALKANSAT. Това оповестиха от компанията, която възнамерява да изведе спътника в орбита, оповестява БНР.

Компанията се надява да построи и оперира системата, която ще обезпечава сигурни връзки на територията на България както за обществения, по този начин и за частния бранш. Виктор Стефанополи сподели, че по този метод с най-бърз интернет, да вземем за пример биха разполагали и най-отдалечените региони в страната. А и, както пандемията Covid е посочил, ще е полезено за телемедицина и отдалечено образование.

" Изстрелването на български телекомуникационен спътник ще донесе доста изгоди за българската стопанска система. Най-важното преимущество е обсега на спътника, с помощта на който ще можем да осигурим по-добра съгласуваност на страната. Създаваме напълно български артикул и упоритостта ни е да бъдем основен сътрудник на фирмите тук, както и да открием високоплатени работни позиции за млади локални експерти ", сподели Виктор Стефанополи и добави, че спътникът ще способства и за развиването на 5G системата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР