През 2023 година Ник де Врийс най-накрая получава шанса да

...
През 2023 година Ник де Врийс най-накрая получава шанса да
Коментари Харесай

Волф се надявам някой ден Де Врийс да стигне и до Ред Бул

През 2023 година Ник де Врийс най-сетне получава шанса да бъде титулярен водач във Формула 1, като нидерландецът ще се състезава за отбора на Алфа Таури. Тази опция за 27-годишния водач идва след неговото присъединяване като запаса в Гран При на Италия предходната година.

Тогава той трябваше да размени Алекс Албон в отбора на Уилямс от старта на третата свободна подготовка, само че макар лимитираното време за подготовка се показа мощно на „ Монца “, финиширайки девети в надпреварата. След това сполучливо присъединяване Де Врийс събра погледите на част от шефовете в падока на Формула 1, като най-бързи в договарянията бяха от Ред Бул, които съумяха да привлекат в своите редици някогашния първенец във Формула 2 и Формула Е.
 Колко бързо Ред Бул открадна Ник де Врийс след Гран При на Италия? Колко бързо Ред Бул открадна Ник де Врийс след Гран При на Италия?
В напълно електрическия шампионат нидерландецът се състезаваше за екипа на Мерцедес, с който той завоюва купата през 2021 година. Успоредно с уговорките си във Формула 1 той бе и авариен водач на „ Сребърните стрели “ във Формула 1, като участва на огромна част от спортните уикенди през последните години.
 Де Врийс разкри, че се е разминал с 4 благоприятни условия за дебют във Формула 1 Де Врийс разкри, че се е разминал с 4 благоприятни условия за дебют във Формула 1
Според шефа на Мерцедес Тото Волф Де Врийс изцяло заслужава място във Формула 1, като австриецът даже съобщи, че се надява след време да го види и в тима на Ред Бул. Самият Волф показа, че е обмислял да предложи на нидерландеца титулярно място в Мерцедес, само че не незабавно, а след година или две.
 Де Врийс: Трябва да съм по-силен от Макс Де Врийс: Трябва да съм по-силен от Макс
„ Помислих над това, само че аз се надявам той да се задържи там и да бъде сполучлив с Алфа Таури. Надявам се той да е толкоз добър, че да стигне и до Ред Бул някой ден, тъй като той го заслужава. Тогава ние ще бъде спортсмени и ще се борим с него “, сподели Волф пред полското издание Swiatwyscigow.pl.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР