През 2023 г. Япония и Индия възнамеряват да изпратят съвместна

...
През 2023 г. Япония и Индия възнамеряват да изпратят съвместна
Коментари Харесай

През 2023 г. Япония и Индия заедно покоряват Луната

През 2023 година Япония и Индия имат намерение да изпратят взаимна задача с безпилотен уред до Луната, с цел да проучат повърхността на Южния полюс на спътника на Земята. Това заяви във вторник вестник " Йомючи шимбун ".

Според предварителния проект японската страна ще планува изстрелването на нова тежка ракета Н-3 и ръководен лунен ровър, а Индия - модула за кацане. Най-вероятно това ще бъде осъвременена версия на модула " Викрам ", който отиде на Луната на 22 юли като част от задачата " Чандраян-2 ".

Очаква се лунният роувър да може да се движи в радиус от 500 м от мястото на кацане, а също по този начин се възнамерява да го оборудва с съоръжение за разкриване на вода. Това ще бъде главната задача на взаимната задача. На Южния полюс на Луната има кратери, където слънчевата светлина не пада. Учените считат, че може да има лед.

Индийската автоматизирана лунна станция Чандраян-2 излезе в космоса на 22 юли. Състои се от орбитален модул, кацащ модул и дребен лунен роувър. Устройството продължава индийската лунна стратегия, която стартира Chandrayaan-1, изпратена до спътника на Земята през 2008 година

Благодарение на новата задача Индия има намерение да стане четвъртата страна в света (след Съединени американски щати, Русия и Китай), която ще кацне на Луната. Както се чака, това ще се случи при започване на септември и лунният роувър ще може да работи там най-малко един лунен ден (14 земни дни).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР