През 2023 г. се отбелязва 40-годишнината на емблематични песни на

...
През 2023 г. се отбелязва 40-годишнината на емблематични песни на
Коментари Харесай

5 хита, които отбелязват своята 40-годишнина през 2023

През 2023 година се отбелязва 40-годишнината на емблематични песни на реализатори като Madonna, U2, David Bowie, " New Order ", " Depeche Mode ". Сред тях са парчето   " Holiday ", което възвестява идването на Кралицата на попа, до момента в който " Sunday Bloody Sunday " запраща ирландската рок група U2 сред комерсиалния триумф и политическото напрежение в Ирландия.

 Bloody Sunday на U2

За Sunday Bloody Sunday фронтменът на групата Боно отдава респект към своя барабанист Лари Мълън в автобиографията си  Surrender.

Бойното барабанно интро е съвършеното начало на тази ария, която припомня за " Кървавата неделя " - един от най-мрачните дни от спора в Северна Ирландия. В неделя, 30 януари 1972 година, в Лондондери (местните поданици, за които това название е знак на английското господство, избират да го назовават Дери) английски парашутисти откриват огън по мирни стачкуващи и убиват 13 души. Семействата считат, че един от ранените в този ден, умрял по-късно, е 14-тият умрял в Кървавата неделя. Според формалното следствие гибелта му е настъпила по друга причина.

Заглавието носи закани за ирландската група и от двете страни на сектантското разделяне, споделя Боно. Първо и преди всички обаче хитовото парче, включено в третия албум War, трансформира Ю Ту в машина за пълнене на игрища.



Прочети още на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР