През 2023 г. е осигурен високоскоростен интернет в цялата сграда,

...
През 2023 г. е осигурен високоскоростен интернет в цялата сграда,
Коментари Харесай

СУ „Е.К.Преславски“ предлага на седмокласниците професии на бъдещето с перспективи и реализация

През 2023 година е обезпечен високоскоростен интернет в цялата постройка, оголен е Център по нововъведения и изкуства, построена е съвременна спортна база в учебния двор

Гимназията е едно от най-динамично разрастващите се учебни заведения в Бургас с обичаи в образованието по цифрови науки и непознати езици и с реформаторски решения при кариерното насочване на кандидат-гимназистите в региона на туризма и модата.

През последните години, материалната база на учебното заведение се модернизира непрестанно, като през 2023 година е обезпечен високоскоростен интернет в цялата постройка, оголен е Център по нововъведения и изкуства, построена е съвременна спортна база в учебния двор.

СУ „ Епископ Константин Преславски “ – Бургас афишира банкет след приключен VІІ клас за новата образователна 2023/2024 година в четири професионални паралелки:

Специалността „ ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ “ е с код 1000. В професионалната паралелка ще бъдат признати 26 възпитаници. След сполучливо довеждане докрай на XII клас, гимназистите ще получат ІІІ степен на професионална подготовка по специалност „ Екскурзовод “. В VІІІ клас, ще учат интензивно британски език със седмична натовареност от 18 образователни часа, както и втори непознат език (руски/немски). На учениците в тази контролирана, с решение на Министерския съвет от 2019 година, специалност се дава опция в ХI-XII клас да учат и трети непознат език, което е с изключително огромно значение при реализацията им като водачи на туристически групи по нашето Черноморие.

Учениците, които се образоват в компетентност „ Екскурзоводско обслужване “ ще стажуват от X до XII клас, по време на своята индустриална процедура, в туристически компании, културни институции, в хотели и в заведения за хранене и забавление. Учебната им процедура във втори гимназиален стадий включва – в XI клас една образователна екскурзия в страната и в XII клас две образователни екскурзии (в страната и в чужбина).

Балообразуването за специалността „ Екскурзоводско обслужване “ включва удвоените оценки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика и оценките по география и стопанска система и по осведомителни технологии от свидетелството за главно обучение.

Специалността „ РЕКЛАМНА ГРАФИКА “ е с код 1011. Обявеният банкет е за една професионална паралелка, в която ще бъдат признати 26 възпитаници. След петгодишния курс на образование, с изключение на тапия за приблизително обучение, те ще имат опция да получат и удостоверение за III степен на професионална подготовка по специалност „ Дизайнер “. В VІІІ клас, учениците ще учат интензивно британски език (по 18 часа седмично) и втори непознат език от IX клас (немски/италиански).

Главната цел на образованието в STEM специалността „ Дизайнер “, компетентност „ Рекламна графика “ се свежда до придобиване на познания за художествената форма на актуалните връзки, съчетаваща графичния дизайн, плаката и цифровите технологии. Професията дава обширни вероятности за реализация пред младежа – в рекламни студия, кино компании, малките екрани, с медийни дизайнери.

Специалността „ КОМПЮТЪРНА АНИМАЦИЯ “ е с код 3355. В професионалната паралелка ще бъдат признати 26 възпитаници. След сполучливо приключен XII клас, гимназистите ще получат ІІІ степен на професионална подготовка по специалност „ Компютърен аниматор “. В VІІІ клас ще учат интензивно британски език със седмична натовареност от 18 часа, а от IX клас втори непознат език (испански/китайски).

Компютърните аниматори основават или вземат участие в основаването на анимационни филми с рекламна, развлекателна или познавателна цел благодарение на компютърна техника. Специалистите в тази област проектират и създават дву- и триизмерни компютърни изображения на обекти; прибавят придвижвания към тях; основават околна среда; ползват образни и аудиоефекти, диалект, тон и музика. За задачите на образованието по специалността в „ Преславски “ е оборудвани зали с преносими компютри с тъчскрийн.

Специалността „ МОДЕН ДИЗАЙН “ е с код 4321. Обявеният банкет е за една професионална паралелка, в която ще бъдат признати 26 възпитаници. След петгодишния курс на образование, с изключение на тапия за приблизително обучение, те ще имат опция да получат и удостоверение за III степен на професионална подготовка по специалност „ Дизайнер “. В VІІІ клас, учениците ще учат интензивно италиански език (по 18 часа седмично), а другият изучаван непознат език е британски, също от VIII клас.

Моден дизайнер е настояща и притегателна специалност. Проектирането на дрехи е креативен развой, който се базира на художествени умения, хармония, информация за трендове и история на модата. Модата е бизнес и промишленост за милиони, която се трансформира непрестанно и от време на време – много ненадейно. Затова несъмнено има потребност от експерти с качествено обучение, които да застанат на върха. Ако сте упорити, амбициозни и имате изобретателно мислене – може би и вие ще се озовете на този връх.

Балообразуването за специалностите „ Рекламна графика “, „ Компютърна анимация “ и „ Моден дизайн “ включва удвоените оценки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика и оценките по изобразително изкуство и по осведомителни технологии от свидетелството за главно обучение.

Учениците в учебното заведение от VIII до XII клас с триумф над 5,50 получават месечна стипендия от 50 лева, а тези с триумф 6,00 – месечна стипендия от 60 лева

За повече информация по отношение на държавния план-прием можете да посетите уеб страницата на гимназията:.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР