През 2022 г. световната патентна дейност достигна нови рекорди, благодарение

...
През 2022 г. световната патентна дейност достигна нови рекорди, благодарение
Коментари Харесай

Световната патентна дейност достигна нови рекорди през 2022 г.

През 2022 година международната патентна активност доближи нови върхове, с помощта на индийски и китайски новатори, обаче, на по-нататъшния напредък оказват отрицателно въздействие несигурността на вероятностите в областта на стопанската система, се споделя в оповестен отчет на уеб страницата на Световната организация за интелектуална благосъстоятелност (WIPO).

" Въпреки спада в броя на заявките за търговски марки и индустриален дизайн, през 2022 година във връзка с патентната активност се следи растеж за трета поредна година: новатори от целия свят са подали 3,46 милиона поръчки (+1,7% растеж спрямо 2021 г.) "

По данни на организацията, максимален брой поръчки за патент през 2022 година са подали Китай, Съединени американски щати, Япония, Република Корея и Германия. През 2022 година на Азия се падат надлежно 67,9%, 67,8% и 70,3% от всички поръчки за патенти, търговски марки и индустриален дизайн в света.

" Въпреки че новаторите от Китай още веднъж подадоха съвсем половината от всички патентни поръчки в света, темпът на напредък на заявителската активност понижава...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР