През 2022 г., след седаните, SUV бяха най-популярният автомобилен сегмент

...
През 2022 г., след седаните, SUV бяха най-популярният автомобилен сегмент
Коментари Харесай

VW Tiguan е най-популярният втора ръка SUV в Германия

През 2022 година, след седаните, SUV бяха най-популярният авто сегмент измежду купувачите на използвани коли на онлайн пазара AutoScout24. VW Tiguan и Audi Q5 заемат първите места, а BMW е в топ 5 на известността с три модела.

Както демонстрира оценката обаче, почитателите на SUV от време на време би трябвало да бръкнат по-дълбоко в джобовете си за своя желан автомобил. Средно използван SUV е коствал 34 704 евро предходната година - това е с 13 % повече, в сравнение с през 2021 година Въпреки своята известност (измерена тук посредством запитвания за покупки от AutoScout24), Tiguan със междинна цена от 32 098 евро през декември е даже под междинната цена на SUV през 2022 година

Увеличението на цените в границите на една година също спада, с нарастване от пет % в съпоставяне до декември 2021 година само че много умерено. Значително по-скъпо ще бъде за почитателите на SUV, които се интересуват от Audi Q5. Текуща междинна цена от 44 682 евро значи нарастване от единадесет % спрямо миналата година.

Феновете на SUV моделите също би трябвало да бръкнат по-дълбоко в джобовете си за третото място - BMW X5 със междинна цена от 55 427 евро сега демонстрира, че тук към този момент сме в премиум сегмента. С колосалното нарастване на цените от 26 %, цената на X5 се усили с една четвърт единствено за една година. Заинтересованите заплащат приблизително с 11 500 евро повече през днешния ден, в сравнение с през декември 2021 година

Четвъртото място в класацията за известност на SUV е за BMW X3, което със междинна цена от 36 216 евро към момента е много над междинната годишна SUV, само че по отношение на декември 2021 година е с съвсем един % по-евтино. BMW може да се откри и по-евтино – да вземем за пример BMW X1, което се задържа на пето място в SUV класацията. Компактният SUV се търгува за приблизително 28 129 евро и е най-стабилната цена (-0,2 процента) измежду показаните тук.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР